Társoldalunk:

Van Gaalnak elege van a Ribéry-ügyből

2009.07.06. 13:36

Már a Bayern München nemrégiben kinevezett vezetőedzője, Louis van Gaal is megelégelte a felhajtást Franck Ribéry esetleges eligazolása körül. A holland szakvezető egy lapinterjúban azt mondta: a klub érdeke azt kívánja, hogy minél előbb pont kerüljön az egyre cirkuszibb jelleget öltő ügy végére.

A világ egyik legjobb játékosának számító Ribéry már a múlt héten sem hagyott kétséget afelől, hogy elvágyik a Bayerntől és a Real Madridban szeretné folytatni a pályafutását. A válogatott francia futballista erről a L'Equipe című lapnak nyilatkozott, s mindezt megtetézte azzal is, hogy különböző sérülésekre hivatkozva nem vett rész a Louis van Gaal vezette első edzéseken. A hét végére azonban - legalábbis egy újabb interjú szerint - meggondolta magát, azt hangoztatva, hogy korábbi kijelentését rosszul idézték, és valójában semmi kifogása az ellen, hogy továbbra is a Bayern Münchenben futballozzon.

A Bild című napilap hétfői értesülése szerint nemcsak az edzőnek, de a csapat vezetőinek, mindenekelőtt Franz Beckenbauernek is elege van a  "Ribéry-showból", a játékos azonban túl sokat ér ahhoz, hogy ezt nyíltan kimondják. Ezért, miközben a vezetők hivatalosan azt állítják, hogy a francia klasszis nem eladó, titokban arra számítanak, hogy mindenekelőtt a Real Madrid visszautasíthatatlan ajánlatot tesz. A hírek szerint 60-70 millió euró elfogadható lenne a Bayern-vezetők számára, akik arra számítanak: minél inkább szorít az átigazolási határidő, a Real annál rugalmasabb lesz.     

Louis van Gaal a Bild am Sonntag kérdésére közvetve kijelentette: el tudja képzelni a jövőt a világklasszis francia nélkül is.  Ha Ribéryt eladjuk, lesz pénzünk arra, hogy egy új, klasszis kapust szerdződtessünk, ami nagyon fontos lenne a csapatnak"  - mondta a holland szakvezető. Ez az egész hercehurca rossz Francknak, rossz a Bayernnek és rossz személy szerint nekem is. Remélem, most már nagyon gyorsan pont kerülhet  a történet végére."

Mindenesetre nem kizárt, hogy Franck Ribéry a Bayernnél a maga módján történelmet ír. Értesülések szerint ugyanis az elmúlt napok fejleményei után a vezetők fejükbe vették: egyfajta magatartáskódexet dolgoznak ki arra vonatkozóan, hogy egy játékosnak mit szabad, és mit nem. Elsősorban azt kívánják rögzíteni, hogy egy labdarúgó mit nyilatkozhat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK