Vágólapra másolva!

Saját biztonsági cég és drasztikus jegyáremelés a Fradinál

Fradi Security Kft. néven saját biztonsági céget alapított a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság, az FTC Zrt. Az őszi  mérkőzésekre jelentős jegyáremelés várható, a csapat megerősítését pedig elsősorban külföldi játékosokkal készül megoldani a klubvezetés.

Az élvonalba három év után visszajutott együttes hazai és idegenbeli meccsein is az újonnan alakult cég látja majd el a biztonsági feladatokat - jelentette be a klub székházában tartott hétfői sajtótájékoztatón Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója. A cég százszázalékos tulajdonosa az FTC Zrt., az egyesület biztonságért felelős emberének pedig Téglás Sándort nevezték ki.

Téglás és Berki egyaránt azt reméli a változástól, hogy nem lesz balhé a zöld-fehérek mérkőzésein, s elsőként a beléptetést szeretnék hatékonyabbá és kulturáltabbá tenni az Albert-stadionban. "Azt egyelőre nem tudom megmondani, hogy mennyien biztosítják majd a találkozókat, mivel ez nagyban függ az ellenfél kilététől is" - mondta Téglás.

Berki azzal indokolta a lépést, hogy az angol tulajdonos megkövetel bizonyos változásokat, melyek közül ez volt az egyik. Az új cég létrehozásától hosszú távon egyértelműen azt várják, hogy a nagyobb biztonság hatására a családok visszatérjenek a stadionba. A cél az, hogy 6000 bérletet adjanak el.

"Drasztikus jegyáremelés lesz, de összeget még nem mondanék. Ezzel is azt szeretnénk elősegíteni, hogy szurkolóink inkább bérletet váltsanak, amellyel a szokásos egy-két ingyenes meccsen túl egyéb kedvezményeket is biztosítani szeretnénk" - válaszolt Berki újságírói kérdésre.

A csapat megerősítésére vonatkozóan azt mondta, hogy a héten számos tárgyalást folytat, amelyek ha sikerrel zárulnak, akkor nagyon kellemes meglepetés éri majd a csapat szurkolóit. Hozzátette, jelenleg külföldi labdarúgók élveznek prioritást, Magyarországról csak akkor várható igazolás, ha a jövő hétre még marad lyuk az együttesben. Akik itthonról szóba jöhetnek, azokról Berki szerint begyűjtötték az információkat, hogy mennyiért válna meg tőlük a klubjuk, de további lépésre csak a már említett esetben kerül sor.

Berki zárásként megjegyezte, valamivel nagyobb lesz a csapat költségvetése, mint az előző, még NB II-ben töltött szezonban volt, továbbá jelezte, a klub ajándékboltjának kínálatát jelentősen bővítették.