Vágólapra másolva!
A Premier League-ben legutóbb ezüstérmes Liverpool FC vezetőedzője, Rafael Benítez kijelentette: a nyári felkészülési mérkőzéseken esélyt ad a csapat néhány fiatal játékosának, akik bebizonyíthatják, hogy helyük van a felnőtt csapat keretében. A hat kiválasztott tehetség között ott van Gulácsi Péter és Németh Krisztián is.

Rafael Benítez rajta tartja a szemét a fiatalokon: a spanyol edző a Liverpool hivatalos honlapján úgy nyilatkozott, a klub előkészületi meccsein szerephez juthatnak a tartalékcsapat és a futballakadémia legjobbjai.

A liverpoolfc.tv-n hat név olvasható: a Daniel Pacheco, Mikel San Jose, Daniel Ayala spanyol trióé, az angol Martin Kellyé, illetve a Németh Krisztián, Gulácsi Péter magyar kettősé.

A futballisták már ezen a héten a nagycsapattal tréningeznek, és Fernando Torres vagy éppen Steven Gerrrard oldalán akár már 15-én pályára léphetnek a svájci St. Gallen elleni edzőmeccsen.

Benitez szerint a fiatalok előléphetnek a ranglétrán: ha úgy teljesítenek, ahogyan azt a spanyol tréner elvárja, akkor az is elképzelhető, hogy a Liverpool Premier League-keretében kezdik meg a 2009-2010-es szezont.

Németh Krisztián összes gólja a 2007-2008-as tartalékbajnokságban:


A szakvezető eddig a három spanyol játékossal beszélt a lehetőségről: "Minden rajtuk múlik. A nagycsapattal készülhetnek, megkapják az esélyt arra, hogy bebizonyítsák a közeledő szezonrajt előtt, hogy mire képesek."

A húszesztendős Németh Krisztián 2007 nyarán került - Simon Andrással együtt - Liverpoolba. A tartalékbajnokságban szerzett góljaival bajnoki címre vezette a csapatot, ám a felnőttek között tétmeccsen még nem jutott szerephez. Tavaly a spanyol Villarreal és a skót Rangers elleni felkészülési meccsen egyaránt lehetőséget kapott. Idén január végén a másodosztályban szereplő Blackpoolhoz került kölcsönbe egy hónapra, és rögtön az első mérkőzésén megsérült.

A 19 éves Gulácsi Péter 2007-ben először kölcsönben került a Liverpoolhoz, majd egy évvel később végleg megvette a kapust az angol klub. 2009-ben, kölcsönjátékosként a harmadosztályú Herefordban 18 bajnoki mérkőzésen szerepelt.