Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldót 80 ezer őrjöngő Real-drukker köszöntötte hétfő este, amikor a Bernabeu-stadionban a madridi klub vezetői bemutatták a világrekordot jelentő 94 millió euróért megszerzett portugál aranylabdást.

"Gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy magamra ölthetem a Real Madrid mezét" - nyilatkozta a madridi közönség előtt Ronaldo, akit két élő legenda, a portugál Eusebio és a spanyol Alfredo di Stefano is a helyszínen köszöntött.

"Nem gondoltam, hogy telt ház fogad a stadionban, nagyon megható" - folytatta a 24 éves játékos, aki Di Stefano korábbi mezszámában, a 9-esben fog futballozni a Madridban, de már hétfőn este is ebben futott ki a csak neki felépített pódiumra. Szintén a 9-esben játszott a Realban a brazil Ronaldo is, és jelzésértékű, hogy a portugál mezén már nem volt ott a "C" betű.

Florentino Perez, a Real elnöke a mikrofonban azt mondta a szélsőnek: a szurkolók elvárják tőle, hogy meghaljon a pályán, ám ők is megteszik majd ugyanezt érte.

Így köszöntötték Ronaldót a Bernabeuban:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=AFePxW7TGnyk6Y8v


A bemutató végén Ronaldo kapott egy labdát, és néhány rögtönzött trükkel, illetve egy fülsüketítő "Hala Madrid" felkiáltással búcsúzott el a pódiumtól, majd körsétára indult. A számára leterített zöld szőnyegen a stadion összes szegletéhez odament, majd a játékoskijárón hagyta el a pályát. (Helyszíni beszámolók szerint, miután már Ronaldo nem volt jelen, a biztonsági őröket kijátszva nézők tucatjai rohantak be a gyepre, kisebb riadalmat keltve.)

A bemutató utáni sajtótájékoztatón már nem az ünneplés, hanem a futball, a taktika, a rekordok és Sir Alex Ferguson volt a központi téma. "Soha nem mondtam, hogy nem szeretek csatárként játszani, igaz, nem vagyok hozzászokva, hiszen szívesebben szerepelek a széleken. Ám ha ékként kell szerepelnem, akkor sincs gond, majd megszokom."

"Örülök neki, hogy a futballtörténelem legdrágább játékosa lettem. Büszke vagyok rá, és be fogom bizonyítani, hogy igenis megértem az áramat."

"Sir Alex? Nem volt semmi gond a búcsúnkkal. Jó viszont ápolok vele, és ez így is fog maradni. Voltam nála Manchesterben, beszéltem vele, és minden rendben van, ő is boldog, én is boldog vagyok, de most már túl kell lépni ezen."

"Ribéryt jó játékosnak tartom, láttam, mennyire jó a Bayernben, de az én dolgom csak annyi, hogy mindent megtegyek a pályán. Kérdezzék az elnököt, hogy jön-e a csapathoz!"

Forrás: AFP
További képekért kattintson a fotóra!

Amikor arról kérdezték, hogy Messi, Kaká vagy ő-e a világ legjobb játékosa, Ronaldo rávágta: "A Madrid a legjobb!"

A Milantól szerződtetett, 2007-ben aranylabdás brazil Kaká bemutatóján néhány napja "mindössze" 55 ezer néző látogatott ki a madridi arénába. A portugál sztár megdöntötte az argentin Diego Maradona rekordját, akit 1984-ben 75 ezer szurkoló fogadott, amikor az SSC Napolihoz szerződött.

Ronaldo hat éve igazolt a Manchester Unitedhez a portugál Sporting Lisszabontól, és Sir Alex Ferguson együttesével összesen nyolc nagy trófeát nyert meg. A Real Madrid 94 millió euróért vásárolta meg a portugált, akinek az éves fizetése 13 millió euró lesz. Az MU-ban 196 meccsen 84 gólt szerzett, a portugál válogatottban 64 találkozón 22-szer volt eredményes.

Ronaldo máris tetemes hasznot hozott a Real Madridnak a 24 éves portugál csatár 80 euróért árusított trikójából eddig ötezret adtak el, ami 400 ezer eurós bevételt jelent.