Vágólapra másolva!
A Manchester United szerdán leigazolta a francia Gabriel Obertant a Girondins Bordeaux-tól. Az angol bajnok klub bejelentése szerint a 20 éves futballista - aki több támadó poszton, de főképp szélsőként vethető be - négyéves szerződést írt alá.

Sir Alex Ferguson, a MU vezetőedzője már korábban le szerette volna igazolni a francia korosztályos válogatott Obertant, ám csak most sikerült megszerezni a villámgyors és kiválóan cselező szélsőt.

"Nagyon örülök, hogy nálunk folytatja, óriási tehetségnek tartom. Hozzá hasonlóan újabb fiatal játékosokat igyekszünk leigazolni, meglátjuk, Gabriel mire lesz képes a következő két esztendőben."

A középpályás jelenleg kisebb sérüléssel bajlódik, így a MU ázsiai túráján még nem láthatják őt a szurkolók.

Sir Alex ezért igazolta le Obertant - kattintson a videóra!


Obertan 2006 óta 54 meccsen lépett pályára a Bordeaux-ban, és három gólt szerzett. Idén Laurent Blanc vezetőedző - mivel az első csapatban még nem volt stabil helye - kölcsönadta őt a Lorient-nek, ahol 15 mérkőzésen egyszer volt eredményes. Nyolcszoros U21-es válogatott.

A francia játékos a 2009-ben BL-döntős és Premier League-aranyérmes angol klub harmadik nyári igazolása Michael Owen és az ecuadori Antonio Valencia után.