Vágólapra másolva!
Noha az MLSZ csütörtöki ülésén nem született döntés az NB I-es futballmérkőzések közvetítési jogáról, a Nemzeti Sport információja szerint a Ferencváros és az Újpest mezére már felkerült a Digi TV hirdetése, vagyis akár előállhat az a különös helyzet, hogy a Sport TV közvetítéseiben  a rivális csatornát fogja reklámozni.   

Az Újpest részéről Joe Böröcz ügyvezető az [origo] érdeklődésére elmondta, a sportnapilap hírével ellentétben egyelőre nem állapodtak meg a Digi TV-vel, de valóban tárgyalnak a műsorszolgáltatóval a mezszponzorációról. "Nagyon komoly ajánlatot kaptunk a Digi TV-től, konkrét összeget nem szeretnék mondani, de nagyságrendileg az utóbbi öt év legnagyobb szponzori bevételére számíthatunk, ha létrejön a megegyezés" - mondta Böröcz, hozzátéve, vannak más lehetőségei is az Újpestnek a szerelések hirdetési felületként való értékesítésére, de mindenképpen egyetlen, kizárólagos szponzort szeretnének szerepeltetni a játékosok mezén.

Arra a kérdésünkre, hogy meghiúsíthatja-e a Digi TV-vel kötendő megállapodást az, ha végül a Sport TV-hez kerülnek a közvetítési jogok, Böröcz nem tudott határozott választ adni, mint mondta, a döntést még sok minden befolyásolhatja, a legfőbb tényező azonban a pénz, az Újpest pedig jelen állás szerint azt választhatja mezszponzorának, akit akar.

Miután a klubtulajdonosok a hírek szerint 8:8 arányban szavaztak a Digi TV, illetve a Sport TV mellett a csütörtöki elnökségi ülésen, adja magát a feltételezés, hogy az Újpest nyilván az előbbi szolgáltató mellett tette le a garast, Böröcz azonban ezt nem erősítette meg. "Azt a megoldást támogatjuk, amelyik a legjobb a magyar futballnak" - mondta az ügyvezető.

Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője szintén nem gondolja úgy, hogy mezszponzorációra vonatkozó tárgyalások miatt elfogult lenne valamelyik klub. "Ez egy üzleti megállapodás, nem gondolom, hogy a Digi TV azért kötné meg az Újpesttel, hogy ezzel maga mellé állítsa a klubot. Nem tudom, hogy van-e akadálya annak, hogy a Sport TV közvetítéseiben a mezeken feltűnjön rivális hirdetése, a jogászok feladata lesz ezt megítélni, de végül is a Juventus mezén is hirdet a Sky Sports."

A csütörtöki elnökségi ülésről Máté azt mondta, rendkívül meglepte, hogy nem született döntés az ügyben, hiszen korábban Kisteleki István MLSZ-elnök és a klubtulajdonosokat képviselő George F. Hemingway is úgy nyilatkozott, hogy miután a Sport TV élt az opciós jogával, már csak a formalitások vannak hátra. "A szerződésünkben az áll, hogy ha a riválisokkal azonos feltételeket biztosítunk, akkor nálunk maradnak a közvetítési jogok. Mi nemcsak biztosítottuk ezeket a feltételeket, de bizonyos elemeikben jobbakat is ajánlottunk, ezért innentől kezdve nem értem, mi történik az ügyben."