Vágólapra másolva!
A Manchester United ugyan megszerezte Michael Owent, akiért ráadásul egyetlen fontot sem kellett fizetni, de a hírek szerint az angol bajnokcsapat mestere, Sir Alex Ferguson még egy támadót szeretne igazolni.

Ugyan a rutinos szakember elsősorban a Premier League-en belülről válogat, de a spanyol AS értesülései szerint az első számú kiszemeltje külföldön futballozik: a madridi újság úgy tudja, hogy a Vörös Ördögök az Atlético Madrid argentin játékosát, Sergio Agüerót nézték ki.

A spanyol klub a negyedik helyen végzett a bajnokságban, vagyis kiharcolta a Bajnokok Ligájában való indulást, és eddig mindegyik sztárjátékosát sikerült megtartania.

Az argentinnal kapcsolatban eddig elsősorban az olasz Internazionalét emlegették, azonban most a MU ajánlatot is tett az Atléticónak: az egyik változat szerint 40 millió eurót, plusz Nanit, a portugál szélsőt adnák a spanyol klubnak, egy másik alternatíva szerint pedig 20 millió euró társaságában a bolgár Dimitar Berbatov költözne Madridba.

Az Atlético számára inkább az utóbbi ajánlat vonzó, hiszen a klubnak egy újabb szélsőre aligha lenne szüksége, ilyen típusú futballistájuk van elég (Maxi Rodríguez, Florent Sinama-Pongolle, Luis García, Simao Sabrosa), azonban legjobban annak örülnének, ha a manchesteriek kifizetnék az Agüero szerződésében szereplő kivásárlási záradékot - ami 60 millió euró.

A United városi riválisa, a City közben letett Samuel Eto'o megszerzéséről. "Vitathatatlanul kiváló futballista, de a körülmények úgy alakultak, hogy megállapodás nem jöhet létre" - közölte az angol klub a saját honlapján.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy Josep Guardiola, a katalán együttes vezetőedzője nem ragaszkodik a támadóhoz, másfél hete azonban az FC Barcelona vezetősége jelezte: két évvel meghosszabbítaná Eto'o jövő nyáron lejáró szerződését. Az elmúlt időszakban a legaktívabb érdeklődő a Manchester City volt - 25 millió eurót ajánlott - de, úgy tűnik, mostanra letett a gólerős támadó megszerzésének szándékáról.

További átigazolási hírek:
A Sunderland klubrekordnak számító 12 millió fontot ajánlott a Tottenham Hotspurnek Darren Bentért. A Bayern München középpályását, Tim Borowskit a török Fenerbahce szemelte ki.

A Nantes középpályását, Thomas Dossevit a Wigan Athletic vinné. A Valenciennes támadója, Gael Danic a Blackburn Roversbe szerződhet. Az Aston Villa norvég csatárát, John Carew-t a Tottenham Hotspur szeretné leigazolni. Az FC Liverpool szerződtette a Paris Saint-Germainből a 18 éves hátvédet, Chris Mavingát, míg a Vörösök 22 esztendős marokkói szélsője, Nabil el-Zar 2012-ig meghosszabbította szerződését.

Az Atlético Madrid leigazolta az uruguayi Leandro Cabrerát a Defensor Sporting csapatából.

www.global-soccer.eu