Vágólapra másolva!
A nyár holtszezon a nemzetközi labdarúgásban, a topligás klubok még csak a felkészülés elején járnak, így ezúttal is sokkal több az ismeretlen név válogatottunkban. Az északi bajnokságokban, illetve az Európa-ligában nyújtott kiemelkedő teljesítmény elég volt a csapattagsághoz, de a 11-ben az Arany-kupa legjobbjai is képviseltetik magukat.

Kapus:

Fábio (brazil, Cruzeiro): a Libertadores-kupa döntőjének első mérkőzésén a brazil együttes idegenben lépett pályára az Estudiantes ellen, és elsődleges célja az volt, hogy ne kapjon gólt a La Plata-i mérkőzésen. Ez sikerült, köszönhetően elsősorban Fábiónak, aki több bravúros védést is bemutatott.

Hátvédek:

Hunter Freeman (amerikai, Start Kristiansand): igazi rangadóra került sor a norvég bajnokság 18. fordulójában, hiszen a harmadik Odd Grenland a negyedik Startot fogadta, és végül vendégek gyűjtötték be a három pontot. A kristiansandiak egyik legjobbja az amerikai jobbhátvéd, Freeman volt, aki csapata első találatát szerezte.

Ivica Krizanac (horvát, Zenit Szankt-Petyerszburg): majd egyhónapos nyári szünet után folytatódott az orosz bajnokság, ahol Huszti Szabolcs csapata az FK Moszkvát fogadta, a szentpéterváriak végül a horvát középhátvéd, Krizanac góljával szerezték meg a győzelmet, és ezzel egy pontra megközelítették az előttük álló moszkvai gárdát.

Sampo Koskinen (finn, Honka): az espooi gárda a középmezőnyben szerepel a finn bajnokságban, és a hét végi, FC Lahti elleni találkozón az idegenben szerzett egy ponttal alighanem maximálisan elégedett volt. A döntetlen elsősorban a középhátvéd Koskinen érdeme, hiszen ő szerezte a csapat találatát.

Gabriel Espinosa (ecuadori, LDU Quito): a quitói együttes a Libertadores-kupa tavalyi megnyerésének köszönhetően játszhatott a Recopa Sudamericanáért a brazil Internacionallal, és el is hódította a trófeát. A hazai visszavágón az ecuadoriak 3-0-ra nyertek, és az első gólt a balhátvéd Espinosa érte el.

Középpályások:

Echiabhi Okodugha (nigériai, RoPS): Rovaniemi városa jelenleg a legészakibb település Európában, ahol élvonalbeli meccseket játszanak, igaz, a RoPS a kiesés ellen küzd a finn bajnokságban. A hét végén mindenesetre jól ment a csapatnak, elvégre a Jarót 5-3-ra győzte le, és a nigériai jobbszélső, Okodugha kétszer is eredményes volt.

Pedro Galván (argentin, Bnei Yehuda): az izraeli együttes az Európa-liga selejtezőjében már az első meccsen is előnyt szerzett az azeri Simurq ellen, a visszavágón pedig megint legyőzte ellenfelét. A 3-0-s diadalból az argentin játékmester két góllal vette ki a részét.

Stuart Holden (Egyesült Államok): az USA válogatottja már biztos továbbjutóként lépett pályára az Arany-kupán Haiti ellen, és az ellenfél majdnem megtréfálta az amerikaiakat. Bob Bradley csapatának csak az utolsó percben sikerült egyenlíteni Holden bombagóljával - a középpályás az első találatnál előkészítőként jeleskedett.

Rasmus Elm (svéd, Kalmar): a Debrecen BL-ellenfele remek főpróbát tartott a svéd bajnokságban, hiszen 6-1-re győzte le a Djurgardens együttesét. A kalmariak legjobbja a legfiatalabb Elm-testvér, Rasmus volt, aki kétszer is betalált - a Loki védőinek nem árt odafigyelni rá.

Csatárok:

Alekszandr Buharov (orosz, Rubin Kazany): a kazanyi együttes tavalyi bajnoki címét sokan kicsúszott eredménynek tartották Oroszországban, de a Rubin idén is az első helyen áll. A múlt héten előbb egy korábbról elmaradt meccsen a Himkit verte, majd a hét végén a Krilja Szovjetov Szamarát győzte le - és Buharov a két meccsen négyszer volt eredményes.

Mame Biram Diouf (szenegáli, Molde): nem sokat teketóriázott a Brann Bergen ellen a Molde szenegáli támadója. Már az első percben eredményes volt, majd a hetedik percben is betalált, a 27. percben pedig már négy gól állt a neve mellett. A bergeniek legnagyobb szerencséjére itt aztán megállt, de így is egyedül döntötte el a három pont sorsát.

www.global-soccer.eu