Vágólapra másolva!
Kibékült egymással David Beckham és Landon Donovan, aki A Beckham-kísérlet című könyvben élesen kritizálta az angol futballsztárt. A Los Angeles Galaxyhoz  visszatért Beckham már együtt is edzett amerikai csapattársával, és mint mondja, elsimítottak minden nézeteltérést. Donovan megbánta, hogy rosszakat mondott a csapatkapitányról, Beckham szerint pedig felfújták az ügyet, de azért szeretne újra az AC Milanban focizni.

Záró fejezetéhez érkezett Landon Donovan és David Beckham vitája. Beckham hétfőn részt vett a csapat edzésén, és azt állítja, minden nézeteltérésüket elsimították csapattársával. "Megbeszéltem a dolgot Landonnal és Bruce-szal (a LA Galaxy edzője - a szerk.) is. Minden rendben van, továbbléptünk a dolgon" - mondta Beckham, akit elsősorban a hozzállása miatt kritizált Donovan. "A fociban gyakoriak az ilyen helyzetek, Európában minden héten történik hasonló, csak azt nem verik annyira nagy dobra. Előfordultak ilyesféle konfliktusok Manchesterben is, ehhez képest nézzék meg, miket értünk el!" - bagatellizálta az ügyet a Galaxy visszatérő csapatkapitánya.

"Nagyon sok mindent megbántam" - gyakorolt ezúttal önkritikát Donovan. "Bánom a mondandóm egy részét, és azt is, ahogy közöltem a világgal a gondolataimat." A középpályás nem hivatkozott arra, hogy a könyv szerzője elferdítette a mondanivalóját, azt mondja, tudta mibe megy bele akkor, amikor nyilatkozott a Sports Illustrated újságírójának tavaly októberben. "Én nagyon egyenes ember vagyok, viszont ez nem jelenti azt, hogy mindenkivel meg kell osztanom a véleményemet" - ismerte el az amerikai válogatott erőssége.

Forrás: AFP
Az első közös edzés a botrány kirobbanása óta

Chris Klein, aki szintén kritizálta angol csapattársát a héten megjelenő A Beckham-kísérlet című könyvben, most kitörő lelkesedéssel üdvözölte az AC Milantól visszatért sztárfutballistát. "Akkor is ugyanúgy viselkedne, ha nem lennének körülöttünk a kamerák. Nagyon örülünk neki, hogy itt van, edzésen rögtön beilleszkedett a csapatba. Ahogy már korábban is mondtam, nagyszerű dolog, hogy a szezon közben egy ekkora világklasszissal erősödünk. Ő egy olyan játékos, aki rengeteget segít mind az öltözőben a fiataloknak, mind a pályán nekünk."

Mióta Beckham Olaszországba ment, a Los Angeles Galaxy nagy része kicserélődött. A csapatkapitány - aki Donovan októberi véleménye szerint korábban úgy viselkedett, mint akinek minden mindegy - most eltökéltnek mondja magát abban, hogy minél jobb eredményhez segítse az együttest, szerinte a zsinórban megnyert három meccs új lendületet adhat.

"Én mindig győzni akarok, ez nem változott meg attól, hogy máshol játszottam, és a következő két évben sem fog. Először be kell jutnunk a rájátszásba, amihez egy kis szerencsére is szükségünk lesz, de ha csapatként összetartunk, akkor van esélyünk" - szúrt oda egy utolsót Beckham Donovannek.

Az angol világsztár nyilatkozott azon szándékáról is, hogy ismét szeretne majd kölcsönben a Milannál játszani. "A Milannál azt szeretnék, ha visszatérnék hozzájuk, és most nem látok semmilyen indokot, ami ezt megakadályozná. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő, én mindesetre szívesen játszanék ismét Milánóban."

Az MLS alapszakaszából még 13 mérkőzés van hátra, a Galaxy a Nyugati főcsoport 5. helyén áll, 3 ponttal van lemaradva a biztos rájátszást jelentő 3. helytől. Beckham július 16-án, csütörtökön, a New York Red Bulls ellen játszhat ebben az idényben először a Los Angeles színeiben.