Vágólapra másolva!
A Ferencváros vezetése elítélte azokat az erőszakos cselekményeket és jelszavakat, amelyek kedd este övezték az FTC-Hertha BSC felkészülési labdarúgó-mérkőzést.

A IX. kerületi klub csütörtöki közleményében hangsúlyozta: ezt a szurkolói magatartást a Ferencváros közössége és vezetése nem tolerálja, és mindent megtesz azért, hogy hasonló cselekmény a jövőben ne fordulhasson elő, illetve hogy az egyesület neve ne fonódhasson egybe rasszista megnyilvánulásokkal és egyéb rendbontásokkal.

"Az ilyen elemek nem lehetnek részei a Fradi-családnak. Szeretnénk leszögezni, hogy a meccs szervezője nem az FTC Labdarúgó Zrt. volt, az kizárólag a pályát és a csapatot adta az eseményhez, ezért a biztonsági személyzet sem a Zrt. vezetőinek felelt. A szolgálatot teljesítő őrök csak a Hertha elleni meccsre kaptak megbízást a szervezőktől" - olvasható az állásfoglalásban.

A Hertha BSC szerdán bejelentette, hogy hivatalos levélben tiltakozik híveinek bántalmazása miatt a magyar szövetségnél és a Ferencvárosnál, mivel az Albert-stadion előtt várakozó rendőrök semmit sem tettek a rend helyreállítása és a randalírozók megfékezése érdekében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda délután közölte: mivel a szervező nem kötött szerződést a BRFK-val, ezért a rendőrök kizárólag a mérkőzés külső biztosítását végezték, a stadionon belüli rend fenntartását az FTC által szerződtetett biztonsági szolgálat látta el.

A meccs előtt mintegy 70 magyar huligán rátámadt a Hertha szurkolóira, akik közül hárman szenvedtek sérülést. Egyiküknek egy üvegpalack felsértette a homlokát, az erősen vérző sebet a csapatorvos varrta össze, másikuk orrtörést szenvedett, a harmadiknak pedig egy ujja tört el. A 2-0-s Hertha-sikerrel zárult találkozó alatt a hazai ultrák "Heil Hitler" és "Sieg Heil" kiabálással provokálták a berlini híveket, majd megpróbáltak betörni a szektorukba, sőt, később a sajtótribün előtt is felbukkantak. A meccset követően a németek kísérettel hajtottak a repülőtérre, majd Grazon keresztül még az éjjel visszatértek stegersbachi edzőtáborukba.