Vágólapra másolva!
A kazah Irtisz Pavlodar legyőzését követően az Európa-liga-selejtező 2. fordulójában a svéd Elfsborg ellen folytatta szereplését a Haladás labdarúgócsapata. A borasi mérkőzésen a szombathelyi együttes sokáig jól tartotta magát, ám a mezőnyfölényben játszó hazaiak végül magabiztos, 3-0-s győzelmet arattak.

Eredmény, Európa-liga, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:
Elfsborg (svéd) - Haladás 3-0 (0-0)
Boras Arena
v.: Calum Murray (skót)
Elfsborg: Covic - J. Karlsson, Wikström, Lucic, Florén - Danielsson, A. Svensson (Nordmark, 88.), Mobaeck, M. Ericsson (Isizaki, a szünetben) - Bajrami, Keene (Avdic, 72.)
Haladás: Rózsa - Schimmer (Csontos, 87.), Guzmics, Kuttor, Tóth P. - Molnár B., Irhás (Lattenstein, 67.), Iszlai - Skriba (Ugrai, 66.), Oross, Nagy G.
gól: Svensson (61.), Isizaki (83.), Avdic (89.)

Közel 100 szombathelyi szurkoló is elkísérte a Haladás együttesét Borasba, az Elfsborg elleni Európa-liga-selejtezőre. A csapat két órával a kezdés előtt érkezett meg a stadionba, s láthatta, amint a házigazda rendezők fellocsolták a műfüves pályát...

Hatalmas lendülettel kezdett a hazai együttes, a 4. percben Bajrami távoli lövését védte Rózsa, egy perccel később Danielsson löketét tenyerelte bravúrral a léc fölé.

A 10. percben Iszlai végezhetett el olyan szögből szabadrúgást, ahonnan Kenesei betalált a kazahsztáni összecsapáson, az ezúttal beívelést ugyan kifejelték a védők, de Guzmics a kipattanót kapura küldte, a labda a léc fölé szállt. A 13. percben ismét Rózsa hárított, ezúttal Svensson lövését védte. Nem tudta birtokolni a labdát a magyar együttes, a 21. percben már a harmadik hatalmas Elfsborg-helyzet maradt ki, ezúttal Keene közelről fejelt a kapu fölé.

A 32. percben egy megpattanó labdát védett elképesztő bravúrral Rózsa, az ellentámadásból Skriba lábában volt a vezetés, de lekésett Oross beadásáról.

Az első 45 perc egyértelmű Elfsborg-fölényt hozott, de kis szerencsével akár a Haladás is gólt szerezhetett volna. A szünetben a hazaiak cseréltek, Ericsson helyére Isizaki érkezett.

Tíz percet kellett várni az első komolyabb lehetőségre, ezt a magabiztosabban játszó Haladás hagyta ki, pontosabban Guzmics fejelte a beadást Covic kezébe. A tízperces jó teljesítmény elaltatta a zöld-fehéreket, az 57. percben Keene még csak a lécet döngette meg, a 61. percben azonban sikerült megszerezni a vezetést. Isizaki középre ívelését Svensson elsőre a kapufára fejelte, a kipattanót azonban a hálóba pofozta (1-0).

Lendületbe került az Elfsborg, Svensson lövését Rózsa védte, majd Bajrami is nagy helyzetben hibázott. A 66. percben ismét Skriba szerzett labdát, passzát Nagy Gábor óriási ziccerben a kapu mellé lőtte.

A 74. percben Isizaki is megdöngette a kapufát, a 83. percben a cserejátékos azonban nem hibázott (2-0). A kegyelemdöfést Avdic adta meg, aki a 89. percben még a kapuba gurította Isizaki átadását (3-0).

A 3-0-s végeredmény gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutás kérdését, az egy hét múlva sorra kerülő szombathelyi visszavágón csoda kellene a Haladásnak.