Társoldalunk:

A Vasas-elnök nem tud a futballcsapat csütörtöki eladásáról

Markovits László, a Vasas SC ügyvezető elnöke nem tud arról, hogy csütörtökön aláírnák a szerződést a labdarúgócsapat eladásáról, amint azt Mészöly Kálmán egy televíziós interjúban állította.

A klub és a külföldi befektetők között közvetítő Mészöly az ATV reggeli műsorában beszélt arról, hogy még a nap folyamán aláírják a megállapodást, s ezt követően bemutatja az új tulajdonost a Szombathelyen készülő együttes tagjainak.

"Nagyon örülnék annak, ha ez valóban így lenne, de nem tudom megerősíteni, nincs ilyen információm" - reagált a hírre Markovits László. "Annyit mondhatok, hogy amint történik valami érdemleges ebben a kérdésben, azonnal értesíteni fogunk mindenkit."

A Vasas és a befektető képviselője múlt kedden és szerdán folytatott tárgyalásokat, s akkor a szerződés minden részletében megállapodtak egymással a felek. A klub akkori közlése szerint az aláírás a befektető tulajdonosi körének jóváhagyásától függ, ezért bizakodóak, de fel vannak készülve egy nemleges válaszra is.

A Vasas SC vezetősége június 30-án hagyta jóvá a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság értékesítéséről szóló adásvételi tervezetet. Az elnökség akkor azzal a kitétellel adott engedélyt az ügyvezetésnek a megállapodás megkötésére, hogy a szerződést legkésőbb július 2-án 18 óráig a feleknek alá kell írniuk, de akkor a befektetőjelölt múlt kedd 17 óráig haladékot kért, a megállapodás szentesítésére azonban kedden sem került sor.

A Népszabadság június 30-i számában arról számolt be, hogy a befektető egy magyar-osztrák cég lehet, amely mögött egy orosz pénzügyi csoport áll.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK