Vágólapra másolva!
Németh Krisztián kezdőként lépett pályára a Liverpool felnőttcsapatában a svájci St. Gallen elleni felkészülési mérkőzésen. A 80. percben szintén lehetőséget kapott a kapus Gulácsi Péter, a mérkőzés vége 0-0 lett.

A Liverpool vezetőedzője, Rafael Benítez a svájci edzőtábor előtt úgy döntött, hogy a felnőttekkel készülhetnek a közelgő Premier League-szezonra a tartalékcsapat fiatal tehetségei is, így került be az utazók közé Németh Krisztián és Gulácsi Péter.

A spanyol tréner a 24 fős keretéből minden játékosnak lehetőséget adott a svájci St. Gallen elleni felkészülési mérkőzésen. Liverpooli pályafutása során először Németh Krisztián kezdőként léphetett pályára a 2005-ös BL-győztes csapatban, a szerdai összecsapáson együtt futhatott ki a gyepre többek között Jamie Carragherrel, Steven Gerrarddal és Ryan Babellel, az éktársa pedig a Herthától visszarendelt ukrán Andrij Voronyin volt.

A St. Gallen annak ellenére bevállalta az edzőmeccset, hogy a svájci bajnokság öt napja kezdődött, a vendéglátók a nyitókörben 2-0-ra legyőzték a Baselt.

A brit sportsajtó vezető hírként írt arról, hogy a Liverpoolban bemutatkozott az új szerzemény, a Portsmouthtól leigazolt, 16-szoros angol válogatott Glen Johnson (a 24 éves jobb oldali védő csere volt), ám a tudósítások kitérnek arra is, hogy a Premier League ezüstérmesének az első gólhelyzete Németh Krisztián nevéhez fűződött. A 20 éves csatár a balszélen Babellel játszott össze, majd a holland támadó passza után a magyar csatár az ötösön kívülről lőtt, Bolli kapus azonban hárított. Németh a Liverpool hivatalos honlapja szerint a 21. percben kisebb sérülést szenvedett és ápolni kellett, ám végül végigjátszotta az első félidőt.

A három kapust is bevető Benítez az utolsó tíz percre beküldte Gulácsi Pétert is, aki első liverpooli felnőttmeccsén megóvta az angol kaput a góltól, így 0-0-ra végződött a találkozó. A mérkőzést a helyszínen tekintette meg a nagy St. Gallen-szurkoló világelső teniszező, Roger Federer.

A Liverpool augusztus 16-án a Premier League első fordulójában a Tottenham ellen lép pályára, ám előtte még hat előkészületi meccset játszik: az osztrák Rapid Wien, a thaiföldi és a szingapúri válogatott, a norvég Lyn, valamint az egyaránt spanyol Atlético Madrid és Espanyol lesznek a bajnoki címre hajtó gárda ellenfelei.

Három napja egyébként újabb öt magyar játékost tesztel a Liverpool: az MTK agárdi akadémiáján nevelkedett Abu Attila (16 éves kapus), Adorján Krisztián (16 éves középpályás), Horváth Péter (17 éves csatár), Poór Patrik (15 éves védő) és Vass Patrik (16 éves középpályás) egy hetet tölthet el az angol sztárcsapatnál.