Vágólapra másolva!
A bajnok DVSC-TEVA nyerte a labdarúgó Szuperkupát, miután szombaton, Siófokon 1-0-ra legyőzte a kupagyőztes Budapest Honvédot. Negyedszer nyert a Loki, ezzel beérte az összesített rangsor élén a Ferencvárost.

DVSC-TEVA - Budapest Honvéd 1-0 (0-0)
Siófok, 900 néző
vezette: Szabó S. (Ring György, Albert István)
DVSC: Pantics - Nagy Z., Komlósi, Fodor, Mohl (Szűcs 54.) - Dombi, Katona, Czanik (Spitzmüller 90.), Rezes - Vinicius (Szilágyi 61.), Coulibaly
Honvéd: Németh G. - Takács Á., Debreceni, Botis, Diego - Benjamin, Hidi - Hrepka, Zsolnai (Moreira 70.), Abass - Abraham
gól: Szilágyi (83.)
sárga lap: Mohl (16.), Nagy Z. (21.), Brnjamin (48.), Komlósi (72.), Spitzmüller (92.)
kiállítva: Benjamin (75.)

A DVSC-TEVA zsinórban ötödször mérkőzhetett szombaton a Szuperkupáért, bajnokként háromszor megnyerte a trófeát, tavaly Magyar Kupa-győztesként büntetőkkel kikapott az MTK-tól. Az előző évekkel ellentétben ezúttal egy találkozón és semleges pályán dőlt el a kupa sorsa, a Debrecen ellenfele a Budapest Honvéd volt. Nem a legideálisabb időjárási körülmények között rendezték a meccset, az országon átvonuló vihar a Balatont is érintette, nagy szél és szemerkélő eső is zavarta a játékot.

Kiegyenlített küzdelmet hozott, de nem volt igazán izgalmas az első játékrész, mindössze egy nagyobb helyzet alakult ki, de a kispestiek elpuskázták a lehetőséget. A Loki úgy volt teljesen egyenrangú ellenfele a Honvédnak, hogy a szerdai, Kalmar elleni BL-selejtező kezdőcsapatából egyetlen játékos sem utazott el Siófokra.

A szünet utáni időszak hullámzó volt, hol a Debrecen, hol a Honvéd játszott fölényben, de a gólok elmaradtak. A 75. percben aztán megfogyatkozott a fővárosi együttes, Benjamint kiállította a játékvezető, az emberelőnnyel pedig élt a Debrecen: azonnal átvette az irányítást, majd a csereként beállt Szilágyi Péter eldöntötte a mérkőzés és a Szuperkupa sorsát.

A DVSC-TEVA negyedszer hódította el a kupát, ennyiszer korábban csak a Ferencvárosnak sikerült.