Társoldalunk:

UEFA-vizsgálat a Steaua ellen

2009.07.21. 14:20

Vizsgálatot indított az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a Steaua Bucuresti csapatával szemben a múlt csütörtöki, Újpest elleni Európa Liga selejtezőn történt rendbontások kapcsán.

Joe Böröcz, a lila-fehérek nemzetközi ügyekért felelős ügyvezető igazgatója kedden arról számolt be, hogy tudomása szerint az UEFA ellenőrének jelentésében négy komoly kihágás szerepelt, ami alapján eljárás indult a román klubbal szemben.

A klubvezető szerint a találkozó ellenőre említést tett arról, hogy egy román szurkoló a pályára rohant, továbbá megdobálták a kiállított Korcsmár Zsoltot, a szurkolók tiltott pirotechnikai eszközöket alkalmaztak, illetve a hazai drukkerek egy ízléstelen, minden jóérzésű embert felháborító, gusztustalan felirattal provokálták a magyarokat a stadionban.

"Az Újpest egyelőre nem kíván az események elé rohanni, bízunk az UEFA döntésében. Csak akkor fogunk írásos véleménynyilvánítást megfogalmazni az UEFA felé, ha a döntés valamilyen oknál fogva elfogadhatatlan számunkra" - mondta Joe Böröcz.

Móring József Attila kereszténydemokrata képviselő kedden sajtótájékoztatón bejelentette, hogy írásbeli kérdéssel fordul a külügyi és a rendészeti tárca vezetőjéhez, valamint a sportért felelős miniszteri megbízotthoz az Újpest futballcsapatának bukaresti meccsével kapcsolatban.

Az első találkozón az Újpest idegenben 2-0-ás vereséget szenvedett, a visszavágót csütörtökön 19:45-től rendezik a Szusza Ferenc-stadionban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK