Vágólapra másolva!
Az Újpest labdarúgócsapata a múlt héten 2-0-ra kikapott a Steaua elleni Európa-liga-selejtezőn, s a mérkőzés második félidejének az elején a román szurkolók kifeszítettek egy magyar nyelven írt transzparenst: "Mennyi ideig tartja egy magyar nő a szart magában? 9 hónapig". A hajralilak.hu és az nb1.hu oldalak fórumain a szurkolók arra keresik a választ, hogy "mi lenne a méltó, kulturált, de mégis csattanós válasz a román drukkerek parasztságára?" Az alábbiakban a szurkolói vélemények közül szemezgettünk.

Az Újpest-hívek többsége egyetért abban, hogy a legjobb válasz az lenne, ha kulturált viselkedéssel válaszolna a közönség a Bukarestben történtekre.

"Akkor tudunk méltó választ adni nekik, ha nem viselkedünk úgy, mint ők. A Balkánon minden megtörténhet, és minden meg is történik. A balkániak viselkedése idomul a környezetükhöz. Mi viszont nem vagyunk balkániak, ezt majd meg is mutatjuk nekik, egy sokkal kulturáltabb viselkedéssel. Hajrá, Lilák!"

"Jöjjünk el minél többen, és buzdítsuk a csapatot - úgy, ahogy egy újpestihez méltó! Hajrá, Lilák!"

Többen egyetértenek azzal, hogy a Veszprémben meggyilkolt román kézilabdázó, Marian Cozma óriási fényképével kellene üzenni a románoknak, akik "így talán kicsit elgondolkodnának, hogy mit is tettek" Bukarestben.

"Szerintem egy hatalmas Cozma-képet kellene kiraknia az újpesti keménymagnak, és semmit nem reagálni a Bukarestben történtekre. Ezek után a román állam saját maga söpörné le a futball színteréről a Steauát."

"Marian Cozma képe tényleg nagyon jó ötlet, hiszen itt őt nagyon szerették, és mi legyünk kulturáltak, ne pedig olyan mocsadékok, mint ők voltak velünk szemben. Ne minősítsük magunkat buta transzparensekkel. Ők megtették. Ez az ő szegénységi bizonyítványuk!"

Persze nem minden szimpatizáns ért egyet az ötlettel: "Cozma képe minek? Most adtak le egy riportot a román GPS-tévén, lehordták a Szusza Ferenc-stadiont mindenféle romhalmaznak."

Két másik szurkoló konkrét "javaslattal" állt elő, egyikük válaszát rögtön le is fordította románra: "A román nő egy szart sem ér - Femeia roman nici un cacat nu merita, szerintem ezt érdemlik válasznak a paraszt bukarestiek. Hajrá, UTE!"

"Én egy Európa-térképet feszítenék ki, amelyről hiányzik Románia."

Forrás: [origo]

Az UEFA is vizsgálja a bukaresti stadionban történteket

Nem egy rajongó szerint a pályán kellene visszavágni a Steauának. Hogy miképp? "A legjobb válasz az lenne, ha kivernénk őket a kupából, és mi jutnánk tovább."

"Szerintem a legmegalázóbb az lenne nekik, ha észre se vennénk, hogy itt vannak. Egész meccsen menne a 'Hajrá, lilák' és a 'Hajrá, magyarok'.

"Az egész stadion tele lenne rakva nemzeti zászlóval, természetesen szép gusztusos újpestivel is, és zengene a stadion. Szurkolni menjetek!"

A megjelent ötletek és gondolatok természetesen nem reprezentatívak, így nincs kizárva, hogy az Újpest-drukkerek más reakciókkal és transzparensekkel rukkolnak majd elő csütörtök este. Főképp, hogy egy neve elhallgatását kérő Újpest-fanatikus az [origo]-nak úgy nyilatkozott: a stadionon kívül és belül is készülnek "valamivel".

Ezzel egybecseng két másik fórumozó véleménye: "Ami Bukarestben történt, kimeríti a nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés tényállását. És nem az Újpest becsületét sértették! No more comment!"

"Remélem, a hoolok és az ultrák összefognak, mert itt a magyarságot sértették meg!"

Az általunk megkérdezett Újpest-drukker a transzparensekkel és a stadionon kívüli tervekkel kapcsolatosan részleteket nem volt hajlandó elárulni, mert "egy nappal a meccs előtt ez felérne az öngyilkossággal".