Vágólapra másolva!
Rendbontás nélkül tartottak rövid pihenőt csütörtök délután fél 4-kor a Steaua Bucaresti szurkolói, akik buszokkal, személyautókkal igyekeznek az esti, Újpest elleni labdarúgó Európa-liga-selejtezőre, útjukon nagyszámú magyar rendőr kíséri őket.

Öt autóbusz és további négy-öt személyautó, illetve három mikrobusz alkotta az M5-ös autópályán Budapest felé haladó konvojt.

A szurkolók többsége a nagy meleg miatt félmeztelenül ült az autókban, barátságosan integettek, egyikük-másikuk román zászlót lobogtatott, és inkább lelkesnek, mintsem harcra elszántnak tűnhettek az alig néhány ott bámészkodó, illetve fotózó újságíró előtt.


Az inárcsi pihenőnél már eleve nyolc rendőrautó és a benne ülő egyenruhások várták érkezésüket. Magát a konvojt is elől-hátul rendőrutók kísérték, a gépkocsik között több rendőrségi kisbusz is akadt. A konvoj alig 2-3 percet időzött a parkolóban, és anélkül, hogy az utasok kiszálltak volna, a rendőri kísérettel kigördült az autópályára, hogy tovább folytassa útját.

A rendőrség közben öt embert előállított Budapesten, mivel a közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket tartottak maguknál. Az előállítottak valamennyien magyar szurkolók voltak.