Vágólapra másolva!
Az AC Milan híveinek eddig nem volt okuk az örömre a holtszezonban: a klub megvált legjobb játékosától, Kakától, miközben az élő legenda, Paolo Maldini visszavonult, az erősítés pedig a felkészülési mérkőzések eredményei alapján nem sikerültek jól. A hírek szerint azonban ezzel nincs vége, hiszen a Corriere dello Sport értesülései szerint a középpályás Andrea Pirlo hamarosan szintén távozik, mégpedig a Chelsea-hez.

A lap úgy tudja, hogy a játékos múlt héten, az Internazionale elleni edzőmeccset követően azt mondta a városi rivális játékosainak: "Ez volt az utolsó derbim." A középpályást korábban is hírbe hozták a londoniakkal, mégpedig elsősorban azért, mert a Chelsea új edzője Carlo Ancelotti, aki korábban a Milannál dolgozott, és Pirlo az egyik kedvence volt.

Az angol egyesület állítólag 14,5 millió eurót ajánlott érte, valamint kölcsönadta volna a milánóiaknak Michael Mancienne-t és Claudio Pizarrót is. Különösen az utóbbi jönne jól a Milannak, hiszen a klub csatárt szeretne igazolni, de eddig egyik kiszemeltjét sem tudta megszerezni. Pirlót egyébként szerződése 2011-ig köti az olasz egyesülethez, jelenlegi fizetése évi ötmillió euró, míg a Chelsea-nél állítólag 6,5 milliót kapna.

További átigazolási hírek:

Az Arsenal érdeklődik a Saint-Etienne középpályása, Blaise Matuidi iránt. A Hertha kiszemeltje a svéd Trelleborg középhátvédje, Rasmus Bengtsson. A Palermo a Lazio román balhátvédjét, Sergio Radut szeretné megszerezni, és cserébe Fábio Simplíciót adná a rómaiaknak. A Portsmouth leigazolta az Espanyoltól elküldött ír jobbhátvédet, Steve Finnant.

Elhagyta a Zenit csapatát, és a német VfB Stuttgarthoz szerződött Pavel Pogrebnyak. Huszti Szabolcs immár volt klubtársa a szentpéterváriak legjobb csatárának számított azóta, hogy 2007-ben odaigazolt a szibériai Tom Tomszktól. Dick Advocaat, a Zenit holland vezetőedzője bízik benne, hogy sikerül több jó támadót is igazolni a távozó Pogrebnyak helyére. Két évvel, 2013-ig meghosszabbította szerződését a német bajnok VfL Wolfsburggal Edin Dzeko, a csapat bosnyák labdarúgója.

www.global-soccer.eu