Vágólapra másolva!
Nagy lehetőség előtt áll a Debrecen labdarúgócsapata, amely szerdán az idegenben aratott 1-0-s sikere után fogadja az észt Levadia Tallinnt, a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának visszavágóján. Továbbjutás esetén minimum 2,1 millió euróval (556,5 millió forint) gazdagodik a klub.

"Sok fontos találkozónk van egy szezon során, én mindig azt mondom, hogy egyre inkább nő a tét" - nyilatkozta Herczeg András klubmenedzser. "Ez a szerdai összecsapás tényleg kiemelt jelentőségű a csapat életében. Anyagilag és a presztízst tekintve is. Azon vagyunk, hogy az első mérkőzésen elért eredményt ki tudjuk használni és hazai közönség előtt szeretnénk győzelemmel továbbjutni. Hatalmas az érdeklődés a meccs iránt. Én azt szeretném, ha a lefújáskor boldog debreceni szurkolókkal lenne tele a stadion."

Amennyiben a DVSC-TEVA továbbjut, akkor legrosszabb esetben 2,1 millió euróval (556,5 millió forint) gazdagodik a klub, ennyi jár azoknak a csapatoknak, amelyek nem jutnak a negyedik körből a BL csoportküzdelmeibe - igaz, ezt követően még négy Európa Liga-találkozó biztosan vár a hajdúságiakra. Ellenkező esetben, azaz a hőn áhított BL-csoportkör elérésével 7,1 (1,9 milliárd forint) millió euróval számolhat az egyesület.

Herczeg az első mérkőzésen is látott kemény összecsapásra számít. "Kellemetlen ütközős, verekedős stílusuk van. Ezt erőltették ellenünk is az odavágón. Nagyon fontos, hogy inkább a mi akaratunk érvényesüljön. A tallinni összecsapás második félidejében ez sikerült, mert mi irányítottuk a játékot, sokat volt nálunk a labda. Gyors támadójátékunk nyerő lehet. Mi offenzívan fogunk fellépni, de lesz a pályán egy másik együttes is, így nem biztos, hogy könnyű dolgunk lesz a harcos észtekkel szemben."

A 20 órakor kezdődő mérkőzésen nem léphet pályára az első találkozó hőse, a győztes gólt szerző Leandro, mivel sárga lapjai miatt a lelátóra kényszerül, mellette Máté Péter sérülés miatt harcképtelen. Szinte biztos, hogy teltház lesz az Oláh Gábor utcai stadionban, hiszen a hírek szerint már csak az első három sorba lehet jegyet kapni.

A program:

kedd, bajnokok ága:
Sivasspor (török) - RSC Anderlecht (belga) 20 ó (az első mérkőzésen: 0-5)
Maccabi Haifa (izraeli) - FK Aktobe (kazah) 19.50 ó (0-0)

Nem bajnokok ága:
Dinamo Zagreb (horvát) - FC Salzburg (osztrák) 20.15 ó (1-1)
Panathinaikosz (görög) - Sparta Praha (cseh) 20.45 ó (1-3)
Twente Enschede (holland) - Sporting Lisboa (portugál) 20.45 ó (0-0)

szerda, bajnokok ága:
BATE Boriszov (fehérorosz) - FK Ventspils (lett) 18 ó (0-1)
Levszki Szófia (bolgár) - FK Baku (azeri) 19.30 ó (0-0)
DVSC-TEVA - Levadia Tallin (észt) 20 ó (1-0)
Slavia Praha (cseh) - Sheriff Tiraspol (moldovai) 20 ó (0-0)
NK Maribor (szlovén) - FC Zürich (svájci) 20.15 ó (3-2)
Partizan Beograd (szerb) - APOEL Nicosia (ciprusi) 20.45 ó (0-2)
Olimpiakosz Pireusz (görög) - Slovan Bratislava (szlovák) 20.45 ó (2-0)
Stabaek IF (norvég) - FC Köbenhavn (dán) 20.45 ó (1-3)

Nem bajnokok ága:
Dinamo Moszkva (orosz) - Celtic Glasgow (skót) 18 ó (1-0)
FC Timisoara (román) - Sahtar Donyeck (ukrán) 19 ó (2-2)