Vágólapra másolva!
Az FC Chelsea 11-esekkel legyőzte a Manchester Unitedet az angol labdarúgó Szuperkupáért - hivatalos nevén a Community Shieldért - a londoni Wembley-stadionban rendezett vasárnapi mérkőzésen, így négy évi szünet után ismét a fővárosiaké lett a trófea.

FC Chelsea-Manchester United 2-2 (0-1) - büntetőkkel: 4-1
London, Wembley-stadion
vezette: Chris Foy
Chelsea: Cech - Ivanovics (Bosingwa, 46.), A. Cole, Carvalho, Terry - Essien, Lampard, Mikel (Ballack, 65.) - Malouda (Deco, 78.), Drogba, Anelka (Kalou, 84.)
Manchester United: Foster - Evra, Ferdinand, O'Shea (Fabio, 75.), Evans - Pak (Giggs, 75.) Carrick, Nani, (Valencia, 63.) Fletcher (Scholes, 75.) - Berbatov (Owen, 75.), Rooney
gól: Carvalho (52.), Lampard (71.), illetve Nani (10.), Rooney (92.)

A 2007-ben és 2008-ban - egyformán büntetőkkel - nyertes, angol bajnoki címvédő MU és a legutóbbi FA-kupa-győztes londoni együttes összecsapásán előbb a Chelsea előtt adódott gólhelyzet, a kapufa azonban megmentette a manchesterieket Ivanovic fejese után. Nem sokkal később már a United szurkolói örülhettek: a 10. percben Nani jó 20 méterről nagy lövést zúdított a Chelsea kapujának bal alsó sarkába (1-0).

A második félidőben Sir Alex Ferguson együttese megannyi lehetőséget elpuskázott, s jött is a válasz: az 52. percben - miután Drogba eredményesen ütközött a kapussal és az egyik MU-védővel - a teljesen egyedül érkező Carvalho közelről a hálóba fejelt (1-1).


A folytatásban is adódtak esélyek mindkét csapat előtt, de sokáig csak egyből lett gól, az is újfent erősen vitatható körülmények között: Ballack leterítette Evrát, a játékvezető azonban mit sem észlelt ebből, s a magányos Lampard a 71. percben 15 méterről a kapufa segítségével bevette az MU kapuját (2-1).

Már győztesnek tűnt az FC Chelsea, amikor a 90. percben - Giggs pazar passza után - a meglóduló Rooney ballal átemelte a labdát a kifutó Cechen (2-2).

Következhetett a büntetőpárbaj, amelyben a fővárosiak céloztak sokkal pontosabban, egymás után négy 11-est is értékesítettek, míg a Unitedtől Giggs és Evra is rontott, így győzött és angol Szuperkupa-győztes lett a szezonnak új vezetőedzővel, az AC Milantól érkezett olasz Carlo Ancelottival nekivágó londoni csapat.