Vágólapra másolva!
Roberto Mancini lehet a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató szentpétervári Zenit futballcsapatának új vezetőedzője.

Az olasz szakembert tartja a legesélyesebb jelöltnek a posztra az ITAR-TASZSZ. Az orosz hírügynökség keddi jelentésében azt írta, hogy a Zenit vezetése a hónap végéig be akarja tölteni a tisztet, amely az után üresedett meg, hogy a hétvégén a gyengébb eredmények miatt menesztették az eddigi trénert, a holland Dick Advocaatot. A németalföldi szakembernek azt követően köszönték meg a munkáját, hogy a szentpétervári gárda vasárnap 2-0-ra kikapott a Tom Tomszk együttesétől, így 17 fordulót követően csupán hetedik a pontvadászatban.

A Zenit története legnagyobb sikerét a holland tréner irányításával érte el 2008-ban, amikor megnyerte az UEFA-kupát, majd az európai Szuperkupát is.

Az orosz hírügynökség azt is tudni véli, hogy a Zenit szerződtetni akarja a francia Olympique Lyon világbajnok olasz védőjét, Fabio Grossót. Jóllehet a 31 éves hátvédnek 2011-ig szóló szerződése van, ám a szentpéterváriak remélik, hogy négymillió euróért mégis megszerezhető a korábbi interes védő, aki iránt a Juventus is érdeklődik.