Vágólapra másolva!
Edwin van der Sar helyettesei bizonytalanok, ezért a Manchester United ajánlatot tett a Schalke 04-nek Manuel Neuerért. Egy másik kapus, a milanos Zeljko Kalac az AS Romába tart.

A Manchester United ugyan csak büntetőpárbajban veszítette el a Community Shieldet a Chelsea ellen, de a mérkőzés nem csak az eredmény miatt okozott bosszúságot a szurkolóknak. A MU-ban ugyanis a sérült Edwin van der Sar helyett Ben Foster védett, márpedig az angol válogatottnál is számításba vett kapus nem nyújtott jó teljesítményt, a beíveléseknél kifejezetten bizonytalanul mozgott. Mivel a manchesteriek másik hálóőre, a lengyel Tomasz Kuszczak sem számít biztos megoldásnak, a Vörös Ördögök drukkerei bizony aggódva várják a Premier League rajtját, hiszen a hírek szerint Van der Sar közel két hónapig nem áll a csapat rendelkezésére.

A jelek szerint Sir Alex Fergusont is foglalkoztatja a kérdés, mivel a Kicker értesülései szerint a manchesteriek bejelentkeztek a Schalke kapusáért, Manuel Neuerért. A gelsenkircheniek 23 esztendős játékosát hatalmas tehetségnek tartják, és fiatal kora ellenére sem számít rutintalannak, hiszen közel 100 bajnokin védett, és már a német válogatottban is bemutatkozhatott. Neuert a Bayern München szerződtette volna a nyáron, ám a bajorok hiába ajánlottak 18 millió eurót, a Schalke a közvetlen riválisának semmiképpen sem akarta átengedni Neuert. A Manchesterrel azonban már más a helyzet: az angolok 20 milliót fizetnének, ami jól jönne az anyagilag nem a legjobb helyzetben lévő Királykékeknek. Az üzlet szakmai szempontból sem jelentene tragédiát a németeknek, hiszen Matthias Schober személyen egy kipróbált rutinos kapussal rendelkeznek, a tartalékcsapatban védő Mohamed Ansif pedig szintén nagy tehetség, stabil tagja a német korosztályos válogatottnak.

További átigazolási hírek
A Tottenham Hotspur érdeklődik a Toulouse középpályása, Moussa Sissoko iránt. A Portsmouth kölcsönvette a Genoa belga védőjét, Anthony vanden Borrét. A Köln kiszemeltje a Middlesbrough török csatára, Tuncay Sanli. A Werder Bremen a brazil Gremio argentin csatárával, Maxi Lópezzel erősítene. A Hoffenheim a Helsingin JK balhátvédjét, Jukka Raitalát figyeli. A Fiorentina kiszemeltje az argentin Lanús csatára, Eduardo Salvio. Az AC Milan közel áll ahhoz, hogy megszerezze az AS Monaco kapusát, Flavio Romát, míg ausztrál hálóőre, Zeljko Kalac az AS Romába tart.

www.global-soccer.eu