Vágólapra másolva!
A Debrecen labdarúgócsapata szerdán a bolgár Levszki Szófiával találkozik a Bajnokok Ligája-selejtező 4., már a főtábláért kiírt utolsó fordulójának első mérkőzésén. A Loki csatára, Rudolf Gergely szerint a két csapatnak egyenlő esélye van a továbbjutásra.

A magyar bajnok jó előjelekkel készül a találkozóra, hiszen pénteken hazai környezetben 2-1-re nyert a Haladás ellen. Győzelemmel hangolt a találkozóra a Levszki is, a fővárosiak 2-0-ra diadalmaskodtak a Minyor Pernik otthonában.

"Nagyon jó csapat a Levszki" - nyilatkozta a klub honlapján Herczeg András klubmenedzser. "Labdabiztosak, a rövidpasszos játékot erőltetik, már hátulról építik a támadásokat a bolgárok. Érdekes szisztémában játszanak, hiszen van egy csúcsék, van két belső és két szélső támadó középpályásuk. Teljesen más stílusú együttes, mint volt a Kalmar és a Levadia."

"Biztos vagyok benne, hogy nekünk esnek majd. Az idei BL-mérkőzéseiket nézve minden esetben azonnal letámadták ellenfelüket, vélhetően ezt teszik majd velünk is. Az lenne a jó, ha nem hagynánk kibontakozni őket, és a mi akaratunk érvényesülne" - tette hozzá a tréner.


A csapatban immáron ott lehet a válogatott Bodnár László is, aki a szombathelyiek elleni bajnokin mutatkozott be az együttesben, Herczeg András egyedül a sérült Bernáth Csabára nem számíthat.

A szerdai, szófiai találkozó visszavágóját augusztus 25-én, a Puskás Ferenc Stadionban játsszák, a párharc győztese bejut a BLcsoportküzdelmeibe.

A várható kezdőcsapatok:
Levszki: Petkov - Genev, Milanov, Topuzakov, Minev - Sarmov, Yovov, Tasevski, Ze Soares - Bardon, Hristov
Debrecen: Poleksic - Bodnár, Mészáros, Máté, Leandro - Szakály, Varga J., Kiss Z., Czvitkovics - Oláh, Rudolf