Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség érdemei elismerése mellett megköszönte az utánpótlás válogatottakat eddig irányító Wilco van Buuren munkáját, mostantól Egervári Sándor vezeti az U20-as és U21-es együttest.

Új edzővel készülhet a szeptemberi, egyiptomi U20-as világbajnokságra a magyar válogatott, az MLSZ megköszönte a fiatalokat eddig egy operatív stáb élén irányító Wilco van Buuren munkáját. A holland edző szerződése eredetileg október 31-ig szólt, ezt nem tölti ki, a jövőben Egervári Sándor irányítja majd a vébén érdekelt U20-as és az olimpiai selejtezőben küzdő U21-es csapat felkészülését. Van Buuren közös megegyezéssel távozik Magyarországról.

"Nagyon megtisztelőnek tartom a feladatot és szép munkának, amit szeretnék megfelelően ellátni" - nyilatkozta Egervári. "Hiszem, hogy ebben a két korosztályban rendkívül tehetséges játékosok vannak, akik hamarosan a felnőtt válogatott tagjai lehetnek. Szeretném rövid időn belül kialakítani a stábot, Kenyeres Imre lesz a pályaedzőm, a többi tagot illetően is vannak már elképzeléseim, de ott még egyeztetnünk kell. Nagyon bízom benne, hogy ezzel a korosztállyal öregbíteni tudjuk a magyar labdarúgás hírnevét."

"Néha ugyan nem látszik, de mindig a legjobb megoldást keressük" - nyilatkozta [origo]-nak Kisteleki István a váltásról. "Egervári Sándor kétéves szerződést írt alá, jól ismeri ezeket a fiatalokat, az elnökség benne látta meg a legalkalmasabb személyt a feladatra. Ez a legnyugodtabb megoldás mindenkinek, Egervári tudja biztosítani a folytonosságot."

Nincs sok hátra a szeptemberi vb-rajtig, bizonyos tekintetben tehát meglepő a hirtelen váltás. "Egy edző értékelésénél az eredmények is számítanak" - mondta van Buurenről az MLSZ-elnök. "Hazugság lenne elhallgatni, hogy a holland szakember az utóbbi időkben nem szállított olyan eredményeket, mint Ervin Koeman a felnőttekkel."