Vágólapra másolva!
A Debrecen 2-1-es szófiai győzelmével karnyújtásnyira került ahhoz, hogy 14 év - a Ferencváros 1995-ös sikere - után ismét magyar csapat szerepeljen a Bajnokok Ligája főtábláján. A Levszki edzője revánsra készül, a bolgár lapok csodára várnak, míg a debreceniek óvatosságra intik a már most továbbjutást ünneplőket.

"A Levszki az elején próbált ránk jönni, de a játékosok jól megoldották a feladatukat" - nyilatkozta a szerdai mérkőzés után a Debrecen klubmenedzsere, Herczeg András, aki szerint a meccs közben jött gondokat tökéletesen oldotta meg csapata. "A lehető legjobbkor rúgtuk a gólt, ami megfogta egy kicsit a hazaiakat. Több ígéretes támadást vezettünk, és akár növelhettük is volna az előnyt, ha berúgjuk a helyzeteinket. Úgy érzem, jól játszottunk a mérkőzés ezen időszakában, pedig az elején volt egy kis gondunk, mert Máté Péter megsérült, a helyére beállt Komlósi Ádám viszont nagyon jól szállt be. A szünet után voltak kisebb gondok a játékunkban, és a Szófia ezt azonnal ki is használta. Szerencsére gyorsan talpra álltunk, és újabb támadásokat tudtunk vezetni. A bolgárok próbáltak nyomást gyakorolni ránk, de jókor jött a második találatunk."

A Loki mestere örül a sikernek, de túl jó csapatnak tartja ahhoz a Levszkit, hogy már a Puskás-stadionban rendezendő visszavágó előtt perzsgőt bontson. "Nagyon értékesnek tartom ezt a győzelmet, de egyáltalán nem érzem úgy, hogy hátradőlhetünk, mert vár még ránk egy nagyon nehéz visszavágó. Nem az udvariasság mondatja velem: a Levszki jó csapat, és biztos vagyok benne, mindent megtesz majd, hogy a maga javára fordítsa a találkozót. Ahhoz, hogy a továbbjutást ki tudjuk harcolni, nagyon sokat kell tenni majd kedden."

A Levszki Szófia edzője, Ratko Dostanic szerint csapata nem úgy játszott, ahogyan azt a meccs tétje megkövetelte volna, ennek ellenére nem adják fel BL-reményeiket, és megpróbálnak Budapesten revánsot venni. "A hazai 2-1-es vereség hatalmas kudarc a számunkra, de a párharcnak még nincs vége. A visszavágón mindent megteszünk azért, hogy kiharcoljuk a továbbjutást" - idézte Dostanicot a DVSC weboldala.

"A meccs előtt kivárásra akartunk játszani, de magunkra húztuk a Debrecent, amely bizonyította, hogy jó csapat, több nagy helyzetet dolgozott ki a kapunk előtt. A második félidőben az egyenlítő gólunkkal visszajöttünk a meccsbe, és a találkozó azon szakaszában jól is játszottunk. A hajrában azonban ismét hibáztunk, és ezt a magyar bajnok tökéletesen kihasználta. Három kulcsjátékosom, Popov, Milanov és az eltiltott Rabeh hiányát nagyon megéreztük, de nem szeretném erre fogni a vereséget. Külön felhívtam a figyelmet a magyar bajnok távoli lövéseire - mindhiába. Sajnos nem tudtunk felnőni a téthez és a DVSC játékához. Az előttünk álló öt napban megpróbálunk úgy felkészülni, hogy revánsot vehessünk majd Budapesten, és kicsikarjuk a továbbjutást" - mondta bizakodóan a Levszki szakvezetője.

Forrás: MTI
Bodnár Lászlót már a bombagóljáért is érdemes volt leigazolni

A haon.hu-nak a Debrecen tulajdonosa, a csapat brazil balbekkje és a bombagólt szerző régi-új szerzemény is nyilatkozott. Szima Gábor, aki 1,9 milliárd forintos pluszbevétellel gazdálkodhat a Loki BL-sikere esetén, így fogalmazott: "Úgy gondolom, minden szurkoló büszke lehet a Debrecenre, hiszen az idei öt nemzetközi mérkőzéséből négyet megnyert a csapat, s ez már nem lehet véletlen."

Leandro - a védelem bal oldaláról - ezt mondta: "Ha jobban kihasználjuk a helyzeteket, akkor most még nyugodtabbak lehetnénk. A 2-1 persze nagyon jó eredmény, és úgy vélem, ha a visszavágón is úgy játszunk, mint Szófiában, akkor nem lesz baj."

Bodnár László - a védelem jobb oldaláról - óvatosságra int: "Megleptük őket, mert azt hihették, hogy támadhatnak majd ellenünk, ám e helyett mi rohamoztunk két csatárral. Nyertünk, de a sikert nem szabad túlértékelni, mert nagyon jó csapat a Levszki." Hogy mi történt a 11. percben? "Elsült a lábam."

Jegy- és utazási információk a keddi visszavágóról

A Puskás Ferenc-stadionban kedden sorra kerülő mérkőzésre a belépők minden nap kaphatók:
Debrecenben:
- a klub Oláh Gábor utcai irodájában (VIP-jegyek csak itt vehetők)
- a három Loki shop-ban (Plaza, Tesco, Malompark)
- a Loki ultráinak a Halközben található Mods Store-ban

Budapesten:
a Puskás-stadion Syma csarnoknál lévő pénztárában (naponta 10-től 18 óráig).

Jegyárak: 1500, 2000, 2500 és 4500 forint
VIP-jegyek: 15 000 forint (korlátlan étel- és italfogyasztással)

Szurkolói vonat indul a budapesti visszavágóra augusztus 25-én, kedden 16 óra 27 perckor a debreceni nagyállomásról. A szerelvény a Keleti pályaudvarig megáll Hajdúszoboszlón, Püspökladányban és Szolnokon. Visszaindulás a mérkőzést követően. A vonatjegyek ára 1500 forint, melyek megvehetők a DVSC klubházában. (Augusztus 20-án csak a DVSC Oláh Gábor utcai klubházában van belépő- és vonatjegy-árusítás. A DVSC hazai bajnoki találkozóira megváltott bérletek a csapat európai kupamérkőzéseire nem érvényesek.)




A Dnes szerint a Debrecen gúnyt űzött a Levszkiből, és a bolgár csapat esélyei lényegesen csökkentek arra, hogy bejusson a legtöbb pénzt (7,1 millió euró, mintegy 1,9 milliárd forint) hozó európai kupaküzdelembe. A Debrecen viszont közel került a Bajnokok Ligájához.

A Trud azt írja: a Levszki már csak a csodában bízhat. A lap kiemeli, hogy a Levszki számára immáron harmadik alkalommal válik rémálommá az augusztus, amikor a csapat szeretne továbblépni a Bajnokok Ligájába. A Trud rémálmot emleget Bodnár László 11. percben született bombagóljával kapcsolatosan is, amely a lap szerint 40 méterről vágódott a hálóba.


A 24 csasza (24 óra) című bolgár lap szerint a Levszki öngyilkosságot követett el azzal, hogy kikapott hazai pályán. A Levszki két bekapott gólja 6 millió eurótól fosztja meg a klubot. (Ennyivel többet kap ugyanis az a csapat, amely a Bajnokok Ligájában vesz részt az Európa Liga-csoportküzdelmek helyett.)

A Sztandart című újság Georgi Ivanovot, a Levszki technikai és sportigazgatóját idézi. A korábbi bolgár válogatott futballista szerint a szófiai csapat játékosai "gondolatban elszálltak", ez volt a vereség fő oka. Ivanov úgy véli, most az a legfontosabb, hogy a következő mérkőzésre nyerő taktikával menjenek neki, és Magyarországon mindenképp meg kell majd szerezni a győzelmet.

A keddi visszavágó helyszíne a Puskás Ferenc-stadion lesz, ahol a Levszkinek legalább két gólt kell szereznie ahhoz, hogy megfordítsa a párharcot, amelynek győztese a Bajnokok Ligája főtáblájára jut. Magyar csapatnak ez a bravúr eddig egyszer sikerült - 1995-ben a Ferencvárosnak.