Vágólapra másolva!
Két kulcsembere, Kolo Touré és Emmanuel Adebayor is elhagyta nyáron az Arsenalt. Francesc Fabregas távozását már nem engedheti meg magának a londoni klub, amely új szerződést kínál a spanyol középpályásnak.

Az Arsenal fantasztikusan kezdte az új idényt. Az Ágyúsok a bajnokságban két mérkőzés alatt kilenc gólt szereztek, a Bajnokok Ligájában pedig fél lábbal ott vannak a csoportkörben, miután a playoff első mérkőzésén idegenben legyőzték a Celticet.

Előzetesen Arséne Wenger együttesét sokan féltették, hiszen a klub két kulcsjátékosát is elveszítette (Kolo Touré és Emmanuel Adebayor is a Manchester Citybe igazolt), és az erősítés kimerült a belga középhátvéd, Thomas Vermaelen megvételében. Ráadásul a csapat kulcsemberét, Francesc Fabregast szinte naponta hozták kapcsolatba egykori nevelőegyesületével, a Barcelonával, valamint az AC Milan is érdeklődött iránta.

A spanyol középpályás azonban többször is kijelentette, hogy esze ágában sincsen távozni az Arsenaltól, és az első fordulóban két góllal jelezte: maximálisan az Ágyúsokra koncentrál. A klub vezetőségének viszont minden bizonnyal jelzésértékűek voltak a Barcelonával és a Milannal kapcsolatos pletykák, mert úgy hírlik, hogy a londoniak hamarosan új szerződést ajánlanak Fabregasnak. A focista jelenlegi kontraktusa 2014-ig érvényes, és havi 90 ezer fontos fizetést biztosít a számára - az új megállapodás alapján ez tovább növekedhet. Az Arsenalnál abban bíznak, hogy ezzel a lépéssel valóban hosszú távra a klubhoz köthetik egyik legértékesebb labdarúgójukat.

További átigazolási hírek:

Az Aston Villa a Tottenham Hotspur középpályásával, Jermaine Jenasszal erősítene.

A Newcastle United középpályását, Nicky Buttot a Burnley csábítja.

A norvég Brann Bergen szélsőjét, Erik Husekleppet az Everton és a Sevilla is szeretné leigazolni.

A Barcelona brazil védője, Henrique kölcsönbe a Racing Santanderbe kerülhet.

Az Atlético Madrid kolumbiai védőjét, Luis Pereát az Espanyol és a Real Zaragoza is kiszemelte.

www.global-soccer.eu