Vágólapra másolva!
Az AEK Athén megegyezett a Liverpoollal Németh Krisztián kölcsönadásáról, így a magyar csatár a 2009/2010-es idényt a görög bajnokságban tölti kölcsönjátékosként - tudatta az [origo]-val az egyik legnagyobb példányszámú görög lap, a SportDay újságírója.

A Liverpool egy hete 3,1 millió euróért leigazolta a 30 éves, 50-szeres görög válogatott Szotirisz Kirjakoszt az AEK Athéntól, s miután az üzlet megköttetett, a 11-szeres bajnokcsapat elnöke, Nikosz Tanopulosz elutazott Angliába, hogy Rafael Benítez vezetőedzővel további átigazolásokról tárgyaljon.

Az AEK elsősorban Nabil El Zhart szerette volna megkapni a Vörösöktől, ám a 23 éves marokkói válogatott szélső helyett a Liverpool edzője Németh Krisztiánt ajánlotta a görög elnöknek.

Tanopulosznak annak ellenére tetszett az ötlet, hogy az AEK öt bevethető csatárral rendelkezik. Az AEK támadói közül a legnevesebb az argentin Ismael Blanco, aki az előző szezonban szerzett 14 góljával - holtversenyben - görög gólkirály lett, egy jó társ azonban elférne mellette, hiszen a jobbak közül az algériai Rafik Djebbour és a portugál Edinho is csak 7-7 gólt szerzett a 2008/2009-es idényben, amely nagy csalódás volt az athéniak számára, hiszen csak negyedikek lettek.

Az AEK elnöke jelezte a liverpooliaknak: nekik pont egy olyan csatár kellene, mint amilyen Németh Krisztián, így már csak a játékoson múlt, hogy szeretne-e egy évet Görögországban futballozni. A SportDay újságírója úgy tudja: Németh Krisztián, mielőtt igent mondott, kikérte Tőzsér Dániel véleményét is, aki 2006 és 2008 között 57 mérkőzést játszott az AEK 88-as mezében.

Németh góljai a 2007/2008-as angol tartalékbajnokságból:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=zKZSaMjaL9MHgYDA


Németh képességeiről és tehetségéről Benítez is a legjobbakat mondta az athéniaknak, így semmi akadálya nem volt annak, hogy az egykori MTK-csatár Görögország felé vegye az irányt. Erre - és az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatra - kedden kerül sor, így több mint valószínű, hogy hamarosan hivatalosan is bejelentik, amit a görög sajtó már most is biztosra vesz: Németh Krisztián a következő szezont az AEK Athénban fogja tölteni.