Vágólapra másolva!
Több száz szurkoló verekedett össze kedd este a West Ham United-Millwall angol ligakupameccs előtt, alatt és után. Az öt órán át tartó harcok során egy férfit mellkason szúrtak.

Az angol ligakupában összesorsolták a West Ham Unitedet a Millwall-lal. A londoni derbik legerőszakosabbikára a hatóság emberei is készültek: a találkozót kétszáz rohamrendőr és 20 lovasrendőr vigyázta, a pálya fölött egy rendőrségi helikopter körözött folyamatosan.

A két csapat fanatikusai így is egymásnak estek, már közel két órával a mérkőzés kezdete előtt. Egy 44 éves férfit a Priory Roadon megkéseltek, állapota jelenleg stabil. A rendőrség szóvivője szerint a huligánok petárdákkal dobálták a hatóság embereit, akik közül senki nem sérült meg.

Később a West Ham-drukkerek háromszor is elözönlötték a pályát: először a WHU egyenlítő góljánál, másodszor az értékesített hazai büntető után. Utóbbi volt a súlyosabb, a mintegy ötven drukkertől hat perc alatt tisztították meg a pályát. Végül hosszabbítás után 3-1-re nyert a West Ham, a lefújás után ismét a gyepre szaladtak a szurkolók.


A SkySports riportja a tömegverekedésről

A találkozó után sem nyugodtak le a kedélyek. A verekedés kezdete után öt órával több száz hazai szurkoló gyűlt össze, majd sörösrekeszekkel és üvegekkel dobálta a rendőröket. Egy pub ablakait téglákkal törték be, a harcok a stadion közel egykilométeres körzetére kiterjedtek.

A mérkőzés egyik biztonsági embere elmondta, hogy képtelenség volt rendet tartani: "Mikor 2900 Millwall-drukker áll veled szemben, az nagyon félelmetes."

Öt embert letartóztattak a verekedés után, melyről egy Millwall-szurkoló később úgy nyilatkozott: "A stadion környéke olyan volt, mint egy háborús zóna. Mindenütt harcoltak. Ma este a gyerekeimet is magammal vittem és leírhatatlan erőszakot kellett látniuk."