Vágólapra másolva!
Hajdú B. Istvánt, a Bajnokok Ligája-mérkőzések népszerű kommentátorát nézték már Jürgen Klinsmann utódjának Monacóban, a stadionokban pedig rendszeresen körberagasztják. BL-kalandjairól mesélt a tévés.

A Debrecen BL-szereplésének köszönhetően ismét magyar csapatnak drukkolhat az elitliga meccseit 1993 óta közvetítő Hajdú B. A riporter szerint a ragasztószalag a Bajnokok Ligája legfontosabb kelléke, az európai szövetség (UEFA) illetékesei legalábbis egy lépést sem tesznek sem e nélkül.

"Amikor a legnagyobb hidegben vastag dzsekiben ülök be a közvetítőállásba, akkor is odajönnek hozzám, és körbe ragasztanak, nehogy olyan termékjelzés legyen látható, amely nem szponzora a BL-nek. De például a Chelsea-pálya mellett lévő óriásfal - amelyen a helyi sztárok vannak kiplakátolva, és a szurkolók képzeletben beülhetnek közéjük - a BL-meccsnapokon szintén le van ragasztva, mert az angol klub mezszponzora nem fizet az UEFA-nak. A Puskás-stadion kivetítőjének gyártója sem főszponzor, így most a DVSC hazai meccsein ez is láthatatlan lesz. Kérdés, honnan szerez az UEFA darut, mert az eredményjelző bizony elég magasan van" - mondta Hajdú B., aki a helyszínről eddig - a selejtezőkkel együtt - több mint 150 BL-meccset közvetített.

A riporter más élményéről is beszélt. Amikor Hajdú B. 1993-ban élete első BL-közvetítésére készült Barcelonába, azért késett a Ferihegyről induló gép, mert meg kellett várni a Budapesten forgató David Hasselhoffot. A legjobban a gépen ülő női kosárlabdázók örültek, no nem Hajdú B.-nek, hanem a sármos színésznek.

Hajdú B. István azt is elárulta, hogy Monacóban nézték már a helyi csapat új centerének, akit Jürgen Klinsmann helyére akartak igazolni, és itt utazott először helikopteren is.

Bevallása szerint a legnagyobb furcsaság Bécsben esett meg vele. Az 1995-ös BL-döntő előtt egy fel nem használt VIP-jegyet odaadtak egy magyar egyetemistának. Amikor a finálé véget ért, a győztes Ajax játékosa, Frank Rijkaard a trófeával futott egy tiszteletkört - a serleg másik fülét éppen a magyar egyetemista fogta. "Máig nem tudja senki, hogy keveredett oda a fiú. Mindenki azt hihette, hogy Rijkaard rokona vagy barátja" - kommentálta az esetet a tévés.

A riporter hozzátette: természetesen a BL-ben mindennek megvan a szabálya, például hogy hány kamera adja a mérkőzéseket, hol állítják fel azokat, vagy éppen azt a berendezést, amely méri a játékosok futóteljesítményét, de még azt is előírják, hogy a riportereknek milyen vacsorás zacskót kell kapniuk. Hosszúkás és háromszög alakú szendvics, alma, ásványvíz, és olykor csoki vagy süti van benne.