Vágólapra másolva!
A Real Madrid a csütörtöki edzőmérkőzésén fölényesen nyert fiókcsapata, a Castilla ellen, amelyben a magyar válogatott Szalai Ádám pályára lépett, sőt gólt is szerzett. A magyar csatár az [origo]-nak elmondta: sajnálja, hogy maradnia kellett Madridban, ám egyetlen kérő sem fizette ki a kétmillió eurós vételárát.

A Marca beszámolójában nem részletezi, hogy Szalai hogy vette be a kapuját a nagycsapatnak, amelynek találatain négyen osztoztak: a mesterhármast elérő argentin Gonzalo Higuaín, továbbá a súlyos térdsérüléséből felépült holland Ruud van Nistelrooy, s a szintén egyszer eredményes csapatkapitány, Raúl, míg a hatodik találat öngól volt. A végeredmény 6-2 lett, a Castilla góljait Szalai Ádám, illetve Raúl Ruiz szerezték.

A Real nem a legerősebb csapatával állt fel, hiszen sokan már a válogatottaikkal készülnek a vb-selejtezőkre. Így is akadt számos kiváló játékos a pályára lépők között, a gólszerzők mellett például a sérülése után még nem teljes értékű Sergio Ramos, valamint olyan légiósok, mint a mali Mahamadou Diarra, a holland Royston Drenthe és a német Christoph Metzelder.

"Balról jött egy beadás, a csatártársam ráfejelte a labdát, amely visszapattant Metzelderről, én pedig kapásból, 10 méterről belőttem" - mesélte az [origo]-nak a 21 esztendős Szalai Ádám. "Örültünk, hogy az első csapattal játszhattunk, de nem kell túlértékelni a meccset, hiszen zárt kapuk mögött zajlott, ám egy edzésnek tökéletes volt. Az elmúlt három évben többször is edzettem már együtt Raúllal és a többi sztárral, és most is kiderült, hogy mennyire fantasztikus játékosok."

Az egyszeres válogatott játékos szerint nincs sok esélye arra, hogy tartósan az első keret tagja legyen, ám az nem kizárt, hogy pályára lépjen a nagycsapatban: "A hármas fronton - BL, bajnokság, spanyol kupa - nyilván leterhelt lesz a csapat, és nem elképzelhetetlen, hogy egy-egy kupavisszavágón - amikor már eldőlt a továbbjutás - lehetőséget kapok, én legalábbis nagyon bízom ebben."

A csatár arról is beszélt, hogy miért nem igazolt el Madridból: "Ebben az évben távozni szerettem volna, de egyetlen csapat sem fizette ki az értem kért magas, kétmillió eurós vételárat. A Madrid nem akarta, hogy ingyen távozzak, így mindenképp meg kellett hosszabbítanom egy évvel a 2010-ig szóló szerződésemet."

Szalai hozzátette: nem csodálkozik azon, hogy Priskin Tamás, Torghelle Sándor és Rudolf Gergely is megelőzi őt a válogatott csatárok rangsorában, ezzel együtt számára "már az is nagy siker, hogy a bővebb keretben számítanak rám". "Mindhárman előrébb járnak, magasabb osztályban szerepelnek, éppen ezért volt az a célom, hogy egy első, esetleg másodosztályú csapathoz távozzak a Castillától."

A Real a magyar légióst kölcsönadni sem volt hajlandó: "Ragaszkodnak hozzám, ez egyfelől hízelgő, másfelől sajnálom, mert semmiképp nem mentek bele abba, hogy - akár kölcsönben - máshol folytassam. Csak kétmillió euróért adtak volna el végleg - bosszant, de ez sajnos nem jött össze."

A két csapat következő összeállításban kezdte a mérkőzést:
Real Madrid: Dudek - Marcelo, Garay, Metzelder, Drenthe - Vázquez - Diarra, Granero - Higuaín - Raúl, Van Nistelrooy
Real Madrid Castilla: Adán - Velayos, Gary, Mateos, Marcos Alonso - Tébar, Mosquera, Raúl Ruiz, Juan Carlos - Javi Hernández, Szalai