Vágólapra másolva!
Magabiztosan nyilatkozott a magyarok elleni, szombati világbajnoki selejtező előtt Lars Lagerbäck, a svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az edző elismerte: amennyiben vereséget szenvednek, rendkívül nehéz helyzetbe kerülnek a továbbjutás szempontjából.

"Felkészültünk a mérkőzésre, nagyon jó esélyeink vannak" - nyilatkozta a szakember pénteki sajtótájékoztatóján, melyen kitért a két csapat első, stockholmi találkozójára is: "Az az összecsapás rendkívül kiegyenlített volt, a győzelmünket annak köszönhettük, hogy talán egy kicsivel egységesebbek voltunk azon az estén."

Az elmúlt napokban felmerült, hogy a svédek legnagyobb sztárja, Zlatan Ibrahimovic nem teljesen egészséges, ám Lagerbäck megnyugtatta drukkereit: "Tegnap már teljes értékű munkát végzett, szóval úgy tűnik, semmi akadálya annak, hogy pályára lépjen. Zlatan világklasszis, rendkívül értékes játékos, ugyanakkor nem hinném, hogy a győzelem vagy a vereség egyetlen futballistán múlik."

"Amennyiben vereséget szenvednénk, csak jó adag szerencsével juthatnánk ki a világbajnokságra, egy döntetlen még beleférne, de azzal nem lennék elégedett" - közölte a tréner.

Lagerbäcket egyáltalán nem lepte meg, hogy a magyar válogatott ilyen jól szerepel a selejtezősorozatban, hiszen már a Lothar Matthäus által irányított együttes is nagyot fejlődött, a Koeman-éra alatt pedig még jobb lett a csapat. Ugyanakkor hangsúlyozta: a magyarok a csoportot vezető dánokkal még csak egyszer, míg a portugálokkal egyszer sem találkoztak.

A svéd edző szerint a magyar csapat esze Dárdai Pál, aki a középpályán összefogja társait, elöl pedig a Huszti Szabolcs, Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs triótól tart.

A svéd válogatott kora este a Puskás Ferenc-stadionban tartott edzést. A vendégek számos néző előtt jó másfélórás, laza tréningen vettek részt, amelynek során többnyire könnyed gyakorlatokat végeztek. Zlatan Ibrahimovic a foglalkozás jelentős részében külön edzett társaitól, de időnként be is szállt a játékba.

A mérkőzés szombat este nyolc órakor kezdődik.