Vágólapra másolva!
Bodnár László a svédek elleni vb-selejtezőt kihagyta, ám a portugálok ellen bekerülhet a kezdőcsapatba, a játékost ugyanis hétfőn ismét meghívta a keretbe Erwin Koeman, miután a válogatott másik jobbhátvédje, Szélesi Zoltán a szombati meccsen térdsérülést szenvedett. A 30 éves hátvéd - aki két hete pénteken autóval halálra gázolt egy kerékpárost - a hétfői edzést nagy akarással dolgozta végig, Szekeres Tamás technikai igazgató is azt mondja, rendkívül motiváltnak tűnik.

A Debrecen védője hétfőn este végig keményen hajtott a sajtó számára is nyilvános edzésen. Az egymás közti gyakorlás során a védekező csapatban a bal és a jobb oldalon is többször feltűnt, sokat mozgott, kérte a labdát, és szavakkal próbálta irányítani, biztatni is a társait, de a nagy lövések sem maradtak el tőle.

Az edzés után debreceni klubtársával, Mészáros Norberttel vonult be az öltözőbe, majd onnan - Aczél Zoltán másodedző társaságában - együtt is jöttek ki, az újságírók azonban nem faggathatták, mert - amint azt a Magyar Labdarúgó Szövetség a médiával hétfőn tudatta - a védő a rendőrségi ügy lezárásig nem nyilatkozik a sajtónak, még szakmai kérdésekben sem.

A hétfői edzést követő sajtótájékoztatón Bodnár László behívását így indokolta Erwin Koeman szövetségi kapitány: "Szélesi Zoltán szombaton megsérült, és egyelőre nem biztos, hogy felépül szerdáig, így problémát jelent, hogy ki játsszon Portugália ellen jobb oldali védőként, éppen ezért behívtam a keretbe Bodnár Lászlót. Nyolc napja még ő kérte, hogy ne számoljak vele, mert nem kész a feladatra, ám azt mondta, hogy most már jobban van, az őt körülvevő hangulat is pozitívabb lett, ezért örömmel tett eleget a meghívásomnak. Számunkra a beválogatása szükséghelyzet, neki pedig ez a munkája."

Bodnár múlt pénteken pályára lépett a Debrecen Baktalórántháza elleni edzőmeccsén, amelyet a BL-csoportkörre készülő magyar bajnok 7-1-re nyert meg. Herczeg András, a DVSC klubmenedzsere a minap még úgy nyilatkozott, Bodnár nem kész arra, hogy tétmeccsen futballozzon. Pedig ha a térdsérüléssel bajlódó Szélesi Zoltán nem épül fel szerdára, akkor jó esélye van rá a Loki védőjének, hogy helyet kapjon a portugálok elleni kezdőcsapatban.

Forrás: MTI

A védőknek roppant nehéz dolguk lesz szerdán Ronaldo vagy éppen Deco ellen

Szekeres Tamás, a válogatott technikai igazgatója szerint Bodnár László rendkívül motiváltan készül a vb-selejtezőre. "Az utóbbi napokban folyamatosan tartottuk vele a kapcsolatot, többször beszéltünk vele, a csapathoz tartozik ő is. Minket érdekelt, hogy érzi magát, őt pedig a csapat érdekelte. A svéd meccs után a kapitány elbeszélgetett Lacival, és mindketten úgy gondolták, hogy jót fog neki tenni, ha újra közénk jön."

Az egykor szintén hátvédként futballozó Szekeres szerint Bodnár kész arra, hogy pályára lépjen: "Nagyon elszánt, Debrecenben is csak pozitív dolgokat mondtak róla. Mindez a hétfői edzésen is látszott, talán még motiváltabb volt, mint korábban. Azt hiszem, hogy azt a sok negatív dolgot, ami vele történt, a pályán plusz energiákra fordítja."

Dárdai Pál is beszélgetett Bodnár Lászlóval, de csak a futballról és a csapatról, a halálos áldozatot követelő közlekedési balesetéről nem, mert - mint azt a középpályás elmondta -, "ezt az esetet neki egyedül kell feldolgoznia, és talán jót is tesz neki, hogy a futball eltereli a gondolatait a szörnyűségről".