Vágólapra másolva!
"Még nem mondtunk le arról, hogy kijussunk a világbajnokságra!" - jelentette ki Carlos Queiroz, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a magyarok elleni budapesti világbajnoki selejtező előestéjén tartott sajtótájékoztatóján.

"Mentálisan és fizikálisan is készen állunk a találkozóra. Alaposan tanulmányoztuk a magyarokat, tiszteljük őket, éppen ezért a maximumot fogjuk nyújtani" - mondta a korábban a Real Madridnál is dolgozó szakember a Puskás Ferenc-stadionban szerdán 20.45-kor kezdődő összecsapás felvezetéseként.

Queiroz kitért azon kérdések elől, amelyek csapata eddigi, a vártnál gyengébb eredményeinek okára irányultak. Mindössze annyit jegyzett meg, hogy noha a portugál és a svéd gárda tűnt favoritnak a sorsoláskor, mindkét együttes hibázott olyan ellenfelekkel szemben, amelyeken a dánok és a magyarok sikeresen jutottak túl. Ugyanakkor hangsúlyozta, még nincs vége a sorozatnak, s amíg van esélyük a kvalifikációra, nem adják fel, maximálisan bíznak a továbbjutásban.

A szakvezető arra kérdésre, hogy a Real Madrid, a Manchester United, vagy a portugál válogatott kispadja-e a kényelmetlenebb, úgy válaszolt: egyértelműen jelenlegi helyén érzi a legjobban magát. Hozzátette, noha sokan támadják otthon, a játékosok bíznak benne, és büszke az öltözőben kialakult csapategységre.

"Kielemeztük aktuális riválisunk játékát, ugyanakkor nekünk nem a magyarokkal kell foglalkoznunk, hanem magunkkal. Egyet ígérhetek, támadó futballt várhatnak tőlünk" - folytatta, a szerdai mérkőzésre visszatérve.

Nyilatkozó és tréningező portugálok


Bruno Alves elárulta, nem gondolták volna, hogy számukra éppen ez a meccs lesz sorsdöntő. Várakozása szerint a magyarok agresszív futballra készülnek, de mint mondta, nekik csak a saját játékukra kell koncentrálniuk, és arra kell törekedniük, hogy stílusukat ráerőltessék a magyarokra.

"Tudjuk, mik a magyarok erősségei és gyengéi, de ez mind nem számít. Csak az az érdekes, ami a meccsen történik. Sokat kell birtokolnunk a labdát, és agresszívan kell játszanunk, hogy nyerjünk" - fogalmazott Nuno Gomes.

A sajtótájékoztatót követő tréning első felében játékos, labdás feladatokat vezényelt futballistáinak Queiroz. Érzékelhető volt, hogy szorult helyzete ellenére jó hangulatban van a gárda, kiváló a csapategység, ugyanis minden egyes trükkös megoldást vagy akár kötényt hatalmas ujjongás vagy nevetés követett. A gyakorlás második felében kétkapus játék következett, majd Deco, Cristiano Ronaldo és Simao Sabrosa a szabadrúgásokat gyakorolta. A lövések többsége nem volt pontos, a legjobb formában lévőnek e tekintetben Simao Sabrosa tűnt, aki kétszer is a jobb felső sarokba varázsolta a labdát. Ronaldo egyszer talált a kapuba, s ez láthatóan bántotta, mert amikor társai abbahagyták, ő akkor is tovább próbálkozott mindaddig, amíg ismét sikerrel járt. Eközben a többiek a szögletet és a beadásokat gyakorolták.

A csoportot jelenleg Dánia vezeti négy ponttal a magyarok, öttel a svédek és héttel a portugálok előtt.