Vágólapra másolva!
Sir Alex Ferguson, az angol bajnoki címvédő Manchester United vezetőedzője tagadja, hogy a labdarúgóklub szabálytalanul igazolta volna le Paul Pogbát a francia Le Havre-tól.

"A Unitedet mindig előrángatják, hiszen a legnagyobb klubról van szó" - mondta a skót mester. "Persze fogalmuk sincs az egész szituációról. Sokan érkeztek a csapathoz az elmúlt években, de arról mindenkit biztosíthatok, hogy a Manchester minden esetben korrekten viselkedett a fiatal játékosokkal és a családjukkal."

A Le Havre múlt héten azzal vádolta meg a MU-t, hogy az elcsábította 16 éves tehetségét, és az átigazolásért cserébe komoly pénzösszeget, valamint egy családi házat ajánlott fel a középpályás szüleinek. Az angolok cáfolták ezeket az állításokat és jogi lépésekkel fenyegették meg a francia alakulatot.

Időközben a Manchester City is gyanús ügybe keveredett: a nemzetközi szövetség (FIFA) vizsgálatot indított a klub ellen, hogy kiderítse, tavaly milyen körülmények között szerződtette a francia Rennes-től a 17 éves Jeremy Helant.

A múlt héten a Chelsea kapott büntetést a FIFA-tól, mert 2007-ben, Gael Kakuta leigazolásával kapcsolatban vitába keveredett a francia Lens csapatával. A londoniak ugyanis arra ösztönözték a fiatal francia csatárt, hogy szegje meg a Lens-nal érvényes megállapodását és igazoljon hozzájuk. A Chelsea a következő két átigazolási időszakban nem szerződtethet új játékost. A FIFA egyúttal 780 ezer euró megfizetésére kötelezte Kakutát, valamint négy hónapra eltiltotta őt a futballtól. A Chelsea-nek, amely fellebbez az ítélet ellen, 130 ezer eurós kártérítést kell fizetnie a Lens-nak.