Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus veheti át a Hertha kispadját, a német edző a hétfőn menesztett Lucien Favre-ot válthatja. Konkrétum még nincs.

Hétfőig tartott a Hertha vezetőségének türelme, Lucien Favre edzőnek mennie kellett, miután a csapat zsinórban hat vereséget szenvedett. Máris megkezdődtek a találgatások, hogy ki lehet az utód, német lapinformációk szerint Lothar Matthäus a legesélyesebb a posztra.

Matthäus korábban még nem edzősködött a Bundesligában, dolgozott viszont Magyarország mellett Szerbiában, Ausztriában és Izraelben is. Idén a Fehérvár ajánlatát fontolgatta, végül nemet mondott, most Berlinbe költözhet.

"Berlin nagyszerű hely, meglátjuk, mi történik" - adta a szokásos nyilatkozatot a Berliner Zeitungnak Matthäus. "Nagy feladat előtt áll a Hertha, de úgy vélem, jó döntést fog hozni a csapat."

Matthäus nem erősítette meg az érdeklődés tényét, de nem biztos, hogy ez bármit is jelent. "Még nem tárgyaltam a Herthával, de mindig felbukkan a nevem ott, ahol edzőkérdés van."

Michael Preetz Hertha-vezérigazgató szerint Favre utódjával már elbeszélgetett a klub, az elvárásokról és pontos feladatokról is esett szó, nevet azonban ő sem mondott. "Köszönettel tartozunk Favre munkájáért, de muszáj volt lépnünk a csapat gyenge formája miatt" - mondta Preetz.