Társoldalunk:

Hétmillió kilométer az Arsenalért

Joggal pályázhat a világ legelkötelezettebb focirajongójának címére az Amerikában élő Nesan Sinnadurai, aki az elmúlt három évtizedben több mint hétmillió kilométert utazott, hogy jelen lehessen kedvenc csapata, a londoni Arsenal minden hazai meccsén.

A Daily Mirror szerdai beszámolója szerint a futballőrült informatikus, aki a Georgia állambeli Columbusban lakik, a mérkőzések előtti napokon autóbusszal Atlantába utazik, és először a texasi Houstonba, majd onnan Londonba repül. A meccsek után ugyanezen az útvonalon tér haza. 

A csaknem 13 ezer kilométeres körutat Sinnadurai évente átlagosan tizennyolcszor tette meg az utóbbi 31 évben, amióta Londonból az Egyesült Államokba költözött. Úti- és szállásköltségre eddig összesen 600 ezer fontnak (csaknem 190 millió forintnak) megfelelő összeget költött, állásából a túl sok távollét miatt kirúgták, és emiatt elvesztette 700 ezer dollárt érő házát is.

Sinnadurai azonban kijelentette: neki a világon mindennél többet jelent egy Arsenal-meccs, azzal együtt is, hogy felesége bolondnak nézi.  Ez utóbbi nem meglepő, hiszen az észak-londoniak hűséges drukkere egy ízben a kórház szülészetéről rohant a repülőtérre. Igaz, a szülés elhúzódott, így az újdonsült apa még időben hazaért, hogy jelen lehessen fia világrajövetelénél.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK