Társoldalunk:

Rudolf a legjobb játékos, Herczeg a legjobb edző

2009.10.05. 17:35

Rudolf Gergelyt, a Debrecen válogatott támadóját választotta az elmúlt bajnoki szezon legjobb játékosának a Hivatásos Labdarúgók Szövetsége (HLSZ). A második helyen az Újpest csapatkapitánya, Kabát Péter végzett, míg a harmadik a debreceni Czvitkovics Péter lett.

A 19. alkalommal kiírt voksoláson a Magyarországon futballozó 770 első és másodosztályú játékos adhatta le szavazatát.

Összesen nyolc kategóriában hirdettek győztest, az edzők között első alkalommal kettős győzelem született: az újonc Haladással tavasszal bronzérmet szerzett Csertői Aurél, valamint a Debrecennel bajnoki címet nyert, azóta a BL-csoporkörben szereplő Herczeg András ugyanannyi szavazatot kapott.

A legjobb külföldön játszó magyar játékos Juhász Roland (Anderlecht) lett, a második helyen Gera Zoltán (Fulham), a harmadikon pedig Hajnal Tamás (Borussia Dortmund) végzett. A 21 éven aluli futballisták között a Debrecen védekező középpályása, Varga József diadalmaskodott Korcsmár Zsolt (Újpest) és Pátkai Máté (MTK) előtt.

A kapusok különcsatáját Végh Zoltán nyerte, aki az előző szezonban még az MTK-t erősítette, jelenleg a Vasasban játszik. A második Köteles László (Genk), a harmadik Vukasi Poleksic (Debrecen) lett. A montenegrói hálóőr ugyanakkor megnyerte a Magyarországon légióskodók versenyét, itt a kecskeméti Yannick állhatott fel a képzeletbeli dobogó második, míg a bosnyák Mario Bozic (az előző szezonban Újpest) a harmadik fokára.

A játékosok Arany Tamást látták a legjobb játékvezetőnek.

"Úgy érzem, nagyon sikeres volt a tavalyi szezon, ennek egyik jele, hogy a Debrecen ott van a Bajnokok Ligájában" - nyilatkozta Gera Zoltán, a HLSZ elnöke.

A díjátadón azt is bejelentették, hogy a nemzetközi játékosszervezet, azaz a FIFPro november 17. és 21. között Magyarországon rendezi világkonferenciáját.

A 2008/09-es bajnoki idény legjobbja:
Gólkirály: Bajzát Péter (20 gól)
A legjobb játékos: Rudolf Gergely (DVSC-TEVA) 361 szavazat
A legjobb kapus: Végh Zoltán (MTK Budapest) 210 szavazat
A legjobb 21 éven aluli játékos: Varga József (DVSC-TEVA) 415 szavazat
A legjobb idegenlégiós: Vukasin Poleksic (DVSC-TEVA) 219 szavazat
A legjobb külföldön játszó magyar játékos: Juhász Roland (Anderlecht) 276 szavazat
A legjobb edző: Herczeg András és Csertői Aurél 214-214 szavazat
A legjobb játékvezető: Arany Tamás 343 szavazat

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK