Vágólapra másolva!
Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Egyiptomban megnézte az U20-as világbajnokságon szereplő magyar csapat egyik mérkőzését, ám a helyszíni szemle ellenére sem foglalkozik még a vb-selejtezők utáni jövővel. A tehetségek beépítése és a 2012-es Eb selejtezői hidegen hagyják, egyelőre csak a Portugália és a Dánia elleni meccsekkel foglalkozik. A játékosok a hétfő esti edzésen a rosszabbik lábukkal fociztak, és a testi épségüket kockáztatva ollózni próbáltak.

Erwin Koeman Egyiptomban a magyar U20-as fociválogatott második csoportmeccsét tekintette meg, amelyen Koman Vladimirék gól nélküli első félidő után 4-0-ra legyőzték a dél-afrikaiakat. "A négygólos győzelem jó eredmény, és nagy siker, hogy végül továbbjutott a magyar csapat, amelynek van esélye a csehek elleni nyolcaddöntőben is" - nyilatkozta a telki edzőcentrumban a holland szakember. Hozzátette: sokat kell még tanulniuk az U20-as válogatott tagjainak, akiket egyelőre felesleges összevetni a felnőtt együttes játékosaival: "A nagyválogatott mérkőzésein a játék ritmusa gyorsabb, és a játékosok fizikálisan erősebbek. Nehéz összehasonlítani a két csapatot."

Arra az újságírói kérdésre, hogy mondja meg név szerint, kiket lehet majd az U20-as együttesből beépíteni a 2012-es Eb-selejtezőre készülő nagycsapatba, Koeman kitérő választ adott: "A foci-Eb-vel egyelőre nem foglalkozom, csak a következő két mérkőzésre koncentrálok. Ráérünk majd ezzel foglalkozni a Dánia elleni selejtezőt követően."

Kabát kimaradt, de figyelik

Koemant a tíz Soproni Liga-mérkőzésen nyolc gólt szerző Kabát Péterről is kérdezték Telkiben. Az újpesti csatár a bő keretben még ott volt, ám a szűkített névsorból már kimaradt, noha a Nemzeti Sport már hetek óta a válogatottba követeli. "Torghelle Sándor, Priskin Tamás és Rudolf Gergely is előtte áll még a sorban, de figyelem a játékát" - mondta a tréner, hozzátéve, hogy nem csak a gólok mennyisége számít, hisz akkor ennyi erővel a hétvégén mesterhármast szerző Lázok Jánost (Vasas) is behívhatná a keretbe.


Az újságírók is tehetnek a jobb színvonalért

A 48 éves kapitány arról is beszélt, hogy a magyar bajnokság az elvárt szinttől alacsonyabb nívót képvisel, és az edzőktől kezdve az újságírókon át a játékosokig mindenkinek figyelnie kell az európai élmezőnyt, hogy emelkedjen az NB I színvonala. A Bajnokok Ligájában részt vevő DVSC-ről így beszélt: "Nagy dolog, hogy a Debrecen ott van a legjobbak között, és semmi gond nincsen azzal, hogy 4-0-ra kikapott a Lyontól, hiszen a hétszeres francia bajnok erősebb együttes, és sokat lehet tanulni az ilyen vereségekből is. A magyar aranyérmes a saját bőrén tapasztalhatta meg, hogy milyen az élfutball."

Középpontban a rosszabbik láb

Hétfő este a telki edzőközpont tökéletes talajú edzőpályáján, látványos villanyfényben Erwin Koeman nyilvános edzést tartott a válogatottnak. A bemelegítést követően váltott lábbal, majd fejjel kellett dekázniuk a játékosoknak. A folytatásban is a technika csiszolásán volt a hangsúly, a lelátón helyet foglaló, többször is éljenzésben kitörő kisgyermekek nagy örömére.

A keretet Aczél Zoltán másodedző két részre osztotta, és a kezdőkörnél lejátszott lábtengó szabályai a következők voltak: csak a rosszabbik lábbal lehetett labdába érni, s ha a harmadik érintést követően ollózó mozdulattal szerzett pontot a csapat, az duplán számított. Az egyik oldalon Huszti Szabolcs, míg a másikon Gera Zoltán volt a vezéregyéniség, igaz, utóbbi egy alkalommal rosszul ért földet, ám egy perc után felállt, és jelezte, hogy nem sérült meg.

Forrás: MTI

A lelátón helyet foglaló fiatal szurkolók együtt számolták a labdaérintéseket a válogatott tagjaival, akik néhol ügyetlenül lőttek a rosszabbik lábukkal. A több tucatnyian jelen lévő drukkerek között nagy derültséget keltett, amikor Dzsudzsák Balázs úgy ollózott, hogy felmászott Juhász Roland hátára, és még hangosabban nevetettek, amikor az egyik magyar játékos fordulásból akart lőni, de lyukat rúgott és lehuppant a földre.

Öten pihentek

Nem edzett Telkiben Mészáros Norbert, Hajnal Tamás, Buzsáky Ákos, Dárdai Pál és Tóth Balázs - róluk a keddi orvosi vizsgálatok során derül ki, hogy pontosan milyen állapotban vannak -, valamint hiányzott az utólag meghívott Vanczák Vilmos is, aki csak késő este csatlakozott a többiekhez.

A válogatott keddi és szerdai programjában egy-egy edzés szerepel, majd csütörtökön utazik Lisszabonba.

Az 1. vb-selejtezőcsoport további programja:
október 10., szombat
Dánia - Svédország 20.00
Portugália - Magyarország 20.45

október 14., szerda
Portugália - Málta 19.45
Dánia - Magyarország 20.45
Svédország - Albánia 20.45