Vágólapra másolva!
A dánok elleni szerdai világbajnoki selejtezőn védett utoljára a magyar labdarúgó-válogatottban Babos Gábor, a 34 éves kapus remek teljesítménnyel zárta pályafutását a nemzeti csapatban, számos bravúrt mutatott be Koppenhágában az 1-0-ra megnyert mérkőzésen.

"Már korábban megbeszéltem a kapitánnyal, hogy ha kijutunk a vb-re, akkor az pályafutásom megkoronázása lesz, sajnos nem sikerült, így most jött el a búcsú ideje. Az egész csapatnak sok sikert kívánok" - idézte a 26-szoros válogatott Babos szavait a magyar szövetség honlapja. A kapust Erwin Koeman szövetségi kapitány négy év szünet után hívta meg a válogatottba.

Szerdán nagy meglepetésre a dánok elleni összecsapás előtt nem sokkal Gera Zoltán is jelezte, nem szeretne a jövőben válogatott lenni, miután elkésett egy megbeszélésről, s a kispadon sem kapott helyet.

Erwin Koeman a találkozót követően maximális elismerését fejezte ki játékosainak, hangsúlyozva: bebizonyosodott, hogy ha mindenki szívvel-lélekkel küzd, akkor mindig van esély a győzelemre.

"A jövőt illetően ennek a találkozónak erőt kell adnia. Ezzel a tudattal, a koppenhágai tapasztalatokkal felvértezve kell nekivágni majd a legközelebbi sorozatnak, az Európa-bajnoki selejtezőnek és akkor a továbbjutás sem marad el" - mondta Koeman.