Vágólapra másolva!
A BEK/BL két legeredményesebb csapatának madridi találkozóján a Milan 3-2-re nyert a Real ellen, pedig Dida kapus elképesztő hibája után még a spanyolok vezettek. A Bordeaux két elrontott tizenegyes ellenére 2-1-re legyőzte a meccset kilenc emberrel befejező Bayernt, ugyanebben a csoportban a Juventus szűken nyert a Maccabi Haifa ellen. A Chelsea továbbra is százszázalékos, miután négyet rúgott a pocsék formában lévő Atléticónak, a Porto fordított a ciprusi APOEL ellen, a Marseille Zürichből hozta el a pontokat, míg a Wolfsburg és a Besiktas nem bírt egymással.

C csoport:
Real Madrid (spanyol) - Milan (olasz) 2-3 (1-0)
Madrid, Bernabéu-stadion
v.: De Bleeckere (belga)
Real: Casillas - Sergio Ramos, Pepe, Raúl Albiol, Marcelo - L. Diarra, Xabi Alonso, Kaká, Granero (Drenthe, 67.) - Raúl, Benzema.
Milan: Dida - Oddo, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta - Pirlo, Ambrosini, Seedorf - Ronaldinho (Flamini, 92.) - Pato, F. Inzaghi (Borriello, 60.).
gól: Raúl (19.), Drenthe (76.), illetve Pirlo (63.), Pato (66., 88.)

Az első tíz perc az ismerkedés jegyében telt Madridban, egyedül Granero cipőorral kapura pöckölt labdáját lehetett lehetőségként feljegyezni. Aztán a 13. percben Zambrotta találta el Benzema lábát a 16-oson belül, De Bleeckere bíró azonban továbbot intett.

A 19. percben elképesztő jelenet után szerzett vezetést a Real: Granero teljesen ártalmatlan, középre tartó lövését Dida simán fogta, majd miközben kirúgáshoz készülve le akarta pattintani a labdát, a térdére ejtette azt, ami elgurult, Raúl pedig Inzaghit idézve lecsapott a labdára, és a hálóba gurított (0-1).

Dida bénázása:


A Real legendája 66. BL-gólját szerezte, minden bizonnyal a legkönnyebbet, a Milan-drukkerek előtt pedig felsejlett egy Leeds elleni meccs, amikor a brazil kapus a gólvonal mögé ejtett egy abszolút veszélytelen lövést, győzelemhez juttatva ezzel az angolokat.

A gól után is a Real játszott fölényben, a Milan helyzet nélkül zárta az első játékrészt, a madridiak viszont próbálkoztak folyamatosan, Marcelo lövését Dida tornászta ki a bal alsó elől, Diarra óriási bombája pedig fél méterrel a bal felső mellett zúgott el.

A szünet után is folytatódott az első félidei forgatókönyv, támadgatott a Real, védekezett a Milan, aztán a 63. percben Pirlo engedett el egy 30 méteres bombát, ami a jobb sarokban kötött ki, a semmiből egyenlített a Milan (1-1). Megjött a vendégek lövőkedve, másfél perccel Pirlo gólja után Zambrotta sem akarta a kapuig cipelni a labdát, de balos lökete fél méterrel elkerülte a bal alsót. A 66. percben aztán megszületett a második Milan-gól: Ambrosini mesés indítására Pato rajtolt, Casillas nagyon rossz ütemben jött ki, amit a kis brazil kihasznált, és a kapust kicselezve az üres kapuba gurított (1-2).

A meccs öt gólja:


Alig tíz percig volt hátrányban a Real, a 76. percben Raúl végzett el gyorsan egy szögletet, a csereként beállt Drenthéhez emelt, aki egy átvételt követően kilőtte a sarkot (2-2). Nagyon jó kis meccs lett a csendesebb első félidő után, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, Dida újabb bizonytalankodása majdnem megint sokba került a Milannak, de Raúl már lesről emelt kapura (és Nesta a gólvonalnál kivágta a labdát), aztrán Casillas védett nagyot lábbal Pato lövése után. Az esetet követő szögletnél Thiago Silva előzött meg mindenkit, és a rövid sarokba csúsztatott, azonban De Bleeckere szabálytalanságot látott, és nem adta meg a gólt, emiatt majdnem felfalta az olasz csapat.

De volt még fordulat a meccsben: a 88. percben Seedorf emelt át a hosszú oldalon egyedül érkező Pato elé, aki az ötösről Casillas szeme közé vágta a labdát (2-3). A végén még Dida szedte ki Xabi Alonso csavarását, így a Milan végül mind a három pontot elvitte Madridból, és pontszámban beérte a spanyol riválist.

Zürich (svájci) - Olympique Marseille (francia) 0-1 (0-0)
Zürich, Lezigrund
v.: Skomina (szlovén)
Zürich: Leoni - Stahel, Tihinen, Rochat, Koch - Okonwo, Aegerter, Gajic (Djuric, 72.) - Margairaz (Abdi, 84.) - Vonlanthen (Nikci, 84.), Alphonse.
Marseille: Mandanda - Bonnart, M'Bia, Hilton, Heinze - É. Cissé, Be. Cheyrou (Abriel, 64.) - Niang, L. González (Kaboré, 82.), Valbuena (B. Koné, 65.) - Brandao.
gól: Heinze (69.)
piros lap: Bonnart (92., Marseille)

A csoport másik meccsén az eddig pont nélkül álló Marseille életben tartotta reményeit, a második félidő közepén Lucho González beadása a hosszú oldalon üresen találta Heinzét, és az argentin védő jobbal, kapásból lőtt a bal sarokba. Ha az OM-ből Heinze mellett más is képes lesz épkézláb megoldást választani a kapu előtt (eddig mindkét gólt a hátvéd jegyzi), akkor a franciák még megnehezíthetik a továbbjutásra leginkább esélyes Milan, Real duó dolgát.

Heinze győztes villanása:


Az állás:
1. Real Madrid 6 (10-5), 2. Milan 6 (5-4), 3. Zürich 3 (3-6), 4. Marseille 3 (2-5)

A csoport:
Girondins Bordeaux (francia) - Bayern München (német) 2-1 (2-1)
Bordeaux, Stade Chaban-Delmas
v.: Hauge (norvég)
Bordeaux: Carasso - Chalmé, Ciani, Planus, Trémoulinas - F. Menegazzo, A. Diarra - Plasil (Gouffran, 84.), Gourcuff, Wendel (Jussie, 84.) - Samak.
Bayern: Butt - Hamit Altintop, Van Buyten, Badstuber, Lahm - Van Bommel (Ottl, 78.), Timoscsuk, Schweinsteiger - Klose (Pranjic, 74.), Toni (Gomez, 78.), T. Müller.
gól: Ciani (27.), Planus (40.), illetve Ciani (6., öngól)
piros lap: Müller (30., Bayern München), Van Buyten (88., Bayern München)

A keddi bőséges öngóltermés után a szerdai játéknapon is volt játékos, aki eltévesztette a házszámot, a Bayern Ciani szerencsétlen mozdulata után jutott vezetéshez, a francia védő Badstuber szöglete után talált a saját kapujába. Igaz, az első félóra végéhez közeledve a másik kapunál is gólt érően aktívkodott, Wendel beadása után sarokkal köszönt be Buttnak.

Ciani szenzációs sarkazós gólja:


A 30. percben bajba kerültek a bajorok, mivel Müller megkapta második sárgáját, az emberelőnyt pedig még a szünet előtt kihasználta a Bordeaux: megint Wendel volt a feladó, de ezúttal Planus érkezett, aki Hamit Altintopot megelőzve talált a kapuba. Gourcuff a 66. percben eldönthette volna a meccset a Butt szabálytalansága után megítélt büntetőből, de a német kapus jóvátette hibáját, és kifogta a hazai irányító tizenegyesét.

A bajorok ezen felbuzdulva új erőre kaptak, de Toni fejese csak kapufáig jutott, és bár a végén a franciák Jussie révén elrontottak még egy büntetőt, és a Bayern is tovább fogyatkozott Van Buyten piros lapja miatt, a lényegi dolgok nem változtak, a Bordeaux nyert, és ezzel élre állt a csoportban.

Juventus (olasz) - Maccabi Haifa (izraeli) 1-0
Torino, Olimpiai-stadion
v.: Benquerenca (portugál)
Juventus: Buffon - Zebinia (Cáceres, 35.), Chiellini, F. Cannavaro, Grosso - Felipe Melo (C. Poulsen, 62.), Mo. Sissoko - Camoranesi, Diego, Giovinco - Trezeguet (Amauri, 81.).
Maccabi: Davidovitch - Meshumar, Teixeira, Keinan, Masilela (Zaguri, 46.)- Osman, Boccoli, Culma, Refaelov (Dutra, 57.) - Dvalisvili, Arbeitman (Ghadir, 46.).
gól: Chiellini (47.)
piros lap: Dutra (68., Maccabi)

A Juventus, ha nem is simán, de hozta a kötelezőt a Maccabi Haifa ellen, Chiellini közeli fejese döntötte el a meccset, és bár az izraeliek a második játékrész felét emberhátrányban töltötték, újabb gól nem jött össze a Zebráknak.

Chiellini volt a Juve nyerőembere:


Az állás:
1. Bordeaux 7 pont, 2. Juventus 5, 3. Bayern München 4, 4. Maccabi Haifa 0

B csoport:
Wolfsburg (német) - Besiktas (török) 0-0
Wolfsburg, Wolfsburg Arena
v.: Rosetti (olasz)
Wolfsburg: Benaglio - Riether, Ricardo Costa, Madlung, Schäfer - Haszebe (Dejagah, 67.), Misimovic, Josué, Gentner - Dzeko, Grafite.
Besiktas: Rüstü - Ibrahim Kas, Sivok, Ferrari, Ibrahim Üzülmez - Ekrem Dag, Ernst, Fink (Ugur Inceman, 87.) - Nihat, Bobo (Mert Nobre, 88.), Tello (Rodrigo Tabata, 81.).
piros lap: Grafite (74., Wolfsburg)

A Besiktas megszerezte első pontját az idei sorozatban, miután gól nélküli döntetlent ért el a Wolfsburg otthonában. A német bajnok hiába dolgozott ki több helyzetet, a befejezéssel gondok adódtak, ráadásul Grafite piros lapja még sokbe kerülhet a Farkasoknak.

CSZKA Moszkva (orosz) - Manchester United (angol) 0-1 (0-0)
Moszkva, Luzsnyiki-stadion
v.: Bo Larsen (dán)
CSZKA: Akinfejev - Ignasevics, A. Berezuckij, V. Berezuckij, Sennyikov (Mamajev, 62.) - Semberas, Odiah, Dzagojev, Rahimic - Krasic, Necid (Pilijev, 73.).
Manchester: Van der Sar - Fabio, Vidic, R. Ferdinand (W. Brown, 57.), G. Neville - Valencia, O'Shea, Anderson, Scholes (Owen, 71.), Nani - Berbatov.
gól: Valencia (86.)

Valencia elintézte, hogy a MU először nyerjen orosz csapat ellen:


Az állás:
1. Manchester United 9, 2. Wolfsburg 4, 3. CSZKA Moszkva 3, 4. Besiktas 1

D csoport:
Chelsea (angol) - Atlético Madrid (spanyol) 4-0 (1-0)
London, Stamford Bridge
v.: Meyer (német)
Chelsea: Cech - Belletti, Ivanovic, Terry, A. Cole (Malouda, 75.) - Essien, Ballack, Lampard, Deco - S. Kalou (Zsirkov, 73.), Anelka (Sturridge, 78.).
Atlético: Asenjo - Ujfalusi, Perea, A. Domínguez, A. López - Cléber Santana (Maxi Rodríguez, 65.), Raúl Garcia, Paulo Assuncao (Jurado, 54.) - Simao Sabrosa (Reyes, 77.), Forlán, Agüero.
gól: S. Kalou (41. 52.), Lampard (69.), Perea (91., öngól)

A Chelsea sorozatban huszadik hazai BL-fellépésén maradt veretlen, miután 4-0-val küldte haza a jobb sorsra érdemes Atléticót. A 41. percig kellett várni az első gólra, ekkor Lampard adott egy "jobbra nézek, balra teszem" passzt Ashley Cole-nak, a balbekk beadása után pedig a berobbanó Kalou az ötösről a léc alá vágta a labdát. Kalou Lampard jobboldali szöglete után fejjel szerezte a másodikat, aztán a Stamford Bridge kedvenc Frankje küldött pattogós lövést a jobb alsóba 19 méterről, a végeredményt pedig Perea állította be, akit szintén elkapott a BL-ben pusztító öngól-vírus.

Kalou első gólja:


Porto (portugál) - APOEL (ciprusi) 2-1 (1-1)
Porto, Dragao-stadion
v.: Brych (német)
Porto: Helton - Fucile, Rolando, Bruno Alves, Álvaro Pereira - M. González, Fernando, Raul Meireles (Sapunaru, 93.) - C. Rodríguez (Guarín, 69.), Hulk, Falcao (Farías, 87.).
APOEL: Hiotisz - Szaciasz (Papatanasziu, 78.), Broerse, Grncarov, Elia - Haralambidesz, Mihail (Alexandru, 60.), Nuno Morais, Kosowski (Breska, 38.) - Hélio Pinto, Mirosavljevic.
gól: Hulk (33., 48., a másodikat 11-esből), illetve Álvaro Pereira (22., öngól)
piros lap: M. González (74., Porto)

Portóban is született öngól, itt az APOEL volt a kedvezményezett, de a ciprusi csapat csak tizenegy percig örülhetett, mert Hulk gyorsan büntetett egy eladott labda után. A művésznevét a képregényhős után felvevő brazil csatár a második félidőben büntetőből is eredményes volt, így a Porto 2-1-re nyert, és nagyot lépett a továbbjutás felé.

Fordítani tudott a Porto Hulk duplájával:


Az állás:
1. Chelsea 9, 2. Porto 6, 3. APOEL 1 (1-3), 4. Atlético Madrid 1 (0-6)