Vágólapra másolva!
A Francia Labdarúgó Liga versenybizottsága elhalasztotta a francia labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának vasárnap estére tervezett Olympique Marseille-Paris Saint-Germain mérkőzését, miután a fővárosi csapat három játékosánál diagnosztizálták az új típusú influenzavírust és további két másik játékosnál is észlelték a betegség tüneteit.

A liga orvosa vasárnap marseille-i szállodájukban látogatta és vizsgálta meg a PSG játékosait. A párizsi középpályás Jérémy Clément-nál ekkor mutatták ki a H1N1-vírust, miután szombaton Ludovic Giulyről és Mamadou Sakhóról is kiderült, hogy az új típusú influenzában szenved. Sajtóhírek szerint a csatár Loris Arnaud-nál és még egy játékosnál is észlelték a betegség tüneteit.

Az első esetek diagnosztizálása óta - megelőzés céljával - a PSG valamennyi játékosát Tamifluval kezelik, vasárnap pedig a technikai munkatársakkal együtt 72 órás egészségügyi karanténba zárták őket Marseille-ben. A liga a további fertőzés veszélyétől illetve attól tart, hogy a H1N1-vírussal megfertőződött, de még nem beteg játékosok esetén kardiológiai problémák léphetnek fel, ha pályára lépnek.

Forrás: AFP

Clément, Giuly és Sakho is az új tipusú influenzában szenved

Először fordult el, hogy a labdarúgó-bajnokságban az új típusú influenza miatt elhalasztottak egy mérkőzést: az új dátum egyelőre nem ismeretes.

Robin Lepreux, a PSG elnöke a francia tömegtájékoztatási eszközökben arra kérte a már Marseille-ben tartózkodó több száz fővárosi szurkolót, hogy azonnal térjenek haza Párizsba, mert "semmi értelme bemenni a belvárosba és összetűzésbe keveredni a helyi táborral". A klub jelezte: visszatéríti szurkolóinak az utazás költségeit, mert ők nem tehetnek arról, hogy elmarad a mérkőzés.

Helyszíni tudósítások szerint a vonattal és autóbuszokkal érkezett párizsi szurkolók jelentős része visszafordult, de megközelítőleg száz ember bejutott Marseille belvárosába, ahol a vendéglátók kemény magja szabályosan körbezárta őket.

Összecsapásra egyelőre nem került sok az egymást provokáló két tábor között, de a nagy erőkkel kivonuló rendőrség könnygázzal és gumilövedékekkel oszlatta mindkét tömeget: a feldühödött emberek kukákat gyújtogattak, telefonfülkéket és buszmegállókat rongáltak meg.

eredmények, 10. forduló:
Auxerre - Lille 3-2
Lens - Toulouse 0-2

Az élcsoport: 1. Girondins Bordeaux 22 pont, 2. AS Monaco 21, 3. Olympique Lyon 20