Vágólapra másolva!
Két gólt és két kiállítást hozott az argentin bajnokság superclásicója, a River Plate és a Boca Juniors rangadója. A döntetlen egyik csapatnak sem igazán jó, a River mindössze 16. a húsz csapatos bajnokságban, a Boca nyolc ponttal többet gyűjtve a 10.

Nem a legjobb előjelekkel készültek a csapatok a derbire, hiszen mind a River, mind a Boca kiesett a második számú dél-amerikai kupasorozatból, a Copa Sudamericanából.

A River a 24. percben hozta először lázba a Monumental-stadion népét, ekkor Buonanotte harcolt ki büntetőt, de Ortega lövését Abbondanzieri kivédte. Öt perccel később azonban vezetést szerzett a River, Gallardo szabadrúgásból csavart a kapu jobb oldalába.

A meccs összefoglalója:


A szünet után gyorsan megfogyatkozott mindkét csapat, előbb Villagra kapta meg a második sárga lapot, majd a vendégektől Caceres faragta piros lapot érően Ortegát.

A 63. percben összejött az egyenlítés a Bocának, Riquelme elegáns lekészítése után Palermo ballal helyezett a jobb sarokba. A gól után lendületbe jött a Boca, de a legnagyobb lehetőség így is a River előtt adódott, Abelairas azonban a kapufát találta el.

Argentin bajnokság, 10. forduló:
River Plate - Boca Juniors 1-1 (1-0)
gól:
Gallardo (24.), illetve Palermo (63.)

Az állás:
1. Colón 21 pont
2. Estudiantes 20 (18-9)
3. Banfield 20 (13-5)
4. Newell's Old Boys 20 (14-7)
5. San Lorenzo 19
...10. Boca Juniors 15
...16. River Plate 7