Vágólapra másolva!
Minden idők egyik leggyengébb teljesítményét nyújtotta a Real Madrid labdarúgócsapata, amely a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjébe jutásért vívott első mérkőzésen 4-0-s vereséget szenvedett a harmadosztályú Alcorcón otthonában.

Az 1971-es alapítású Agrupación Deportiva Alcorcón eddig arra lehetett büszke, hogy története során zsinórban tizedik szezonját töltheti a "csúcson", a harmadosztályban, s hogy olyan játékosokat adott a spanyol labdarúgásnak, mint a Villarreal kapusa, Diego López vagy a Valladoliddal az élvonalban is megforduló José Luis Capdevila.

A Madrid külvárosának számító Alcorcónban az is nagy eseménynek számított, hogy a Real Madrid látogatott oda a Király-kupában, ám a nézők kisebbfajta csodát láttak.

A 16. percben egy formás akció végén Borja szerzett vezetést a hazaiaknak, hat perc múlva Arbeloa egy bődületes öngóllal fejelte meg, s amikor a 40. percben csomót kötöttek ismét a borzalmas madridi védelem lábára, s Ernesto is betalált öt méterről, már tombolt a maroknyi hazai szurkoló.

Az 52. percben egy újabb katasztrofális helyezkedési hibát követően Borja 8 méterről okosan helyezett a job alsó sarokba - 4-0, innentől kezdve már csak arra kellett törekednie a kiscsapatnak, hogy megőrizze kapott gól nélkül kapuját.

Miután ez sikerült, a 4-0-s előny talán elég is lehet a Bérnabeu-stadionban következő visszavágón.

A keddi mérkőzések közül a Sevilla és az Atlético Madrid idegenben szerzett kétgólos előnyt, míg a Recreativo hazai pályán 1-1-re végzett a Sporting Gijón ellen.

Eredmények, spanyol Király-kupa, a 16 közé jutásért:
Alcorcón - Real Madrid 4-0 (3-0)
Alcorcón:
Juanma - Rubén Sanz, Inigo López, Borja Gómez, Nagore - Rubén Sanz - Ernesto Gómez (Jeremy, 65.), Sergio Mora, Fernando Bejar (Carmelo, 75.) - Diego Cascó, Borja Pérez (Bravo, 82.)
Real Madrid: Dudek - Arbeloa, Albiol, Metzelder, Drenthe - Mahamadou Diarra, Guti (Gago, 46.), Van der Vaart - Granero (Marcelo, 63.) - Raúl (Van Nistelrooy, 72.), Benzema
gól: Borja (16., 52.), Arbeloa (22., öngól), Ernesto (40.)

Atlético Ciudad - Sevilla 2-4 (2-4)
gól:
Roldán (10., 21.), illetve Luis Fabiano (19., 20.), Navas (28.), Capel (36.)

Marbella - Atlético Madrid 0-2 (0-1)
gól:
Troyano (18., öngól), M. Rodríguez (83.)

Recreativo Huelva - Sporting Gijón 1-1 (1-0)
gól:
Candeias (5.), illetve Bilic (47.)

A szerdai program:
Celta Vigo (II) - Tenerife
Murcia (II) - Deportivo La Coruna
Xerez - Osasuna
Real Zaragoza - Málaga (D1)
Getafe - Espanyol
Alcoyano (III) - Valencia
Rayo Vallecano (II) - Athletic Bilbao
Hercules Alicante (II) - Almería
Cultural Leonesa (III) - FC Barcelona

A csütörtöki mérkőzések:
Puertollano (III) - Villarreal
Salamanca (II) - Racing Santander
Valladolid - Real Mallorca

A visszavágókat november 10-én rendezik.