Vágólapra másolva!
A diósgyőriek nem kívánják újra lejátszani a szombaton, 3-1-es vezetésüknél szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt bajnoki labdarúgó-mérkőzést.

"Ezt a mérkőzést biztosan nem játsszuk újra, akármilyen határozatot is hoz az MLSZ, mert én nem hozom még egyszer ide a csapatot. Persze mást elképzelni sem tudok, mint azt, hogy megkapjuk a három pontot, de ha mégsem, akkor 3-0 a Fradinak, mert mi nem jövünk el" - mondta Aczél Zoltán, a DVTK vezetőedzője a pepsifoci.hu oldalnak.

A találkozót a Ferencváros szépítő találata után fújta le Sulyok Gergely játékvezető. "Lehet, hogy átéltünk volna még nehéz pillanatokat, de nem hiszem, hogy gyökeresen más lett volna az eredmény, ha nem fújja le idő előtt a játékvezető - tette hozzá a vendégek trénere. - Ez nagyon nem jó. A játékosaimnak halálfélelmük volt, amiben nem lehet futballozni.

Jobb lett volna, ha végigmegy a 90 perc, de valószínű, hogy akkor sem tudtuk volna nyugodtan elhagyni a stadiont. A legnagyobb baj az, hogy olyan emberek csinálják a balhét, akiknek a labdarúgáshoz semmi közük nincs, és amíg ezt nem oldja meg a Ferencváros, soha nem lesz jó csapatuk."

Forrás: MTI

A játékosok kiszolgáltatott helyzetben voltak

Az MLSZ fegyelmi bizottsága már kedden foglalkozik a mérkőzéssel, mivel a szabályzat szerint félbeszakadt találkozók esetén nem kell megvárni, amíg az ellenőri jelentés beérkezik a szövetségbe, hanem a soron következő fegyelmi bizottsági ülésen a két érintett klub illetékeseinek automatikusan meg kell jelenniük. A fegyelmi bizottság november 3-án, kedden ül össze legközelebb, de korán sem biztos, hogy már akkor tud dönteni.

A zöld-fehér klub vezetői szerint nem sok jóra számíthatnak, míg Talpai János, a mérkőzés MLSZ-ellenőre azt mondta: várhatóan súlyos következményei lesznek az esetnek.

Egykori FTC-labdarúgók felhívása

110 éves klubunk történetének minden sikerét közösen írtuk, mi játékosok a pályán, szurkolóink a stadionban, a csapatunkat szerető rajongók határon innen és túl. A Ferencváros neve az elmúlt évszázadban az egységről, az összefogásról szólt. Klubunk mai válságának nem lehet kizárólag a labdarúgók gyenge szereplése az oka, hiszen fordult már elő ilyen korábban is. Ugyanakkor a garázda, felelőtlen, magukat szurkolónak nevező személyek a legmélyebb erkölcsi válságba taszíthatják szeretett egyesületünket. Mi, egykori ferencvárosi labdarúgók, akik a klubszeretet és az egyetértés szellemében éltünk, elhatárolódunk a DVTK elleni bajnoki mérkőzésen látott cselekedetektől. Egyben kérjük a klub vezetését, valamint a magyar hatóságokat, nevezzék meg a felelősöket, teremtsenek olyan környezetet, amiben ismét családi szórakozássá válhat egy-egy mérkőzés, és félelem nélkül ülhet bárki a gyermekével, szeretteivel, barátaival az Albert-stadion lelátóján. Kérjük hajdani futballistáinkat, álljanak mellénk az ügyben, s számítunk szurkolóink erkölcsi támogatására is. Egykori társaink névvel a fraduijsag@fradiujsag.hu címen csatlakozhatnak felhívásunkhoz.

Köszönettel, a klub volt játékosai:
Albert Flórián, Rudas Ferenc, Szabó László, Dr. Fenyvesi Máté, Szűcs Lajos, Rákosi Gyula, Martos Győző, Bálint László, Máté János, Vépi Péter, Mucha József, Ebedli Zoltán, Szokolai László, Takács László, Szántó Gábor, Pogány László, Rab Tibor, Koch Róbert, Limperger Zsolt, Strausz László, Keller József, Topor Antal, Bánki József, Kincses Sándor, Dzurják József, Dukon Béla, ifjabb Albert Flórián, Páling Zsolt, Bús Iván, Nagy Zsolt, Telek András, Szűcs Mihály, Hrutka János, Horváth Péter, Nyilas Elek.