Vágólapra másolva!
Az angol másodosztályú Championship hétfő esti találkozóján a Newcastle United idegenben 1-0-ra legyőzte a Ferencváros testvércsapatát, a Sheffield Unitedet. A vendégek 19 éves magyar védője, Kádár Tamás végigjátszotta a találkozót.

A 26 ezer néző előtt rendezett mérkőzés 54. percben Chris Morgan öngóljával szerzett vezetést a Newcastle, s bár a Sheffieldnek a hajrában rengeteg helyzete volt, Kádárék megúszták kapott gól nélkül a mérkőzést.

A tudósítások szerint a magyar játékos végig magabiztosan futballozott, a SkySports.com olvasói 7-esre értékelték teljesítményét, ennél hatan kaptak jobb osztályzatot a pályára lépett további 26 játékos közül.

A Newcaste honlapján fellelhető szavazás szerint a vendégcsapat legjobbja Kevin Nolan volt (a látogatók 55,9 százaléka szavazott rá), s Andy Caroll (12,6), illetve Nile Ranger (7,2) után Kádár kapta a harmadik legtöbb voksot (5,8%) a szurkolóktól.

A 15. fordulót követően a Newcastle 30 ponttal vezeti a táblázatot, második a 28 pontos WBA, harmadik pedig Gyepes Gábor csapata, a Cardiff City. A Sheffield United a 15. helyet foglalja el a 20 csapatos bajnokságban, a sereghajtó továbbra is Priskin Tamás klubja, az Ipswich Town, amely a hétvégén megszerezte idei első győzelmét a Derby County ellen.