Vágólapra másolva!
Nem örökre mondta le a válogatottságot, de Erwin Koemannál már nem szeretne játszani Gera Zoltán, a magyar nemzeti csapat egykori csapatkapitánya. A Fulham légiósa októberben jelentette be, egy darabig nem szeretne játszani a válogatottban, egy hónappal később végre mesélt is döntésének hátteréről.

Gera Zoltán október 14-én váratlanul bejelentette, nem kíván az elkövetkező időszakban a magyar labdarúgó-válogatottban szerepelni. A Fulham játékosa azt követően jelezte mindezt, hogy sem a kezdőben, sem a kispadon nem kapott helyet a dánok elleni világbajnoki selejtezőn.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a futballista Erwin Koeman szövetségi kapitány döntése nyomán bejelentette: a továbbiakban nem tekinti magát kerettagnak, és a legelső londoni járattal hazarepül.

"Az egészen bizonyos, hogy az elkövetkező időszakban nem szeretnék pályára lépni a válogatottban, de azt nem mondom, hogy ez a döntésem pályafutásom végéig szól. Adódhat még úgy a helyzet valamikor a távoli jövőben, hogy a nevem szerepel a válogatott összeállításában, de az is elképzelhető, hogy ez már nem történik meg" - írta blogjában.

Hogy valójában mi történt, és hogyan született meg az elhatározás, arról Gera a pepsifoci.hu-nak beszélt.

"Igazából egy ideje már foglalkoztatott az a kérdés, hogy érdemes-e így játszani a válogatottban. Az elmúlt időszakban úgy éreztem, nem volt olyan a kapcsolatom a kapitánnyal szakmailag, mint szerettem volna. Hangsúlyozom, hogy szakmailag, hiszen emberileg nincs gondom Erwin Koemannal" - mondta Gera, hozzátéve, ő már a Portugália elleni hazai meccs után elmondta tervét Kisteleki Istvánnak, az MLSZ elnökének, akivel teljesen normálisan beszélgetett a témáról.

"Ezért ért meglepetésként, amikor másnap úgy nyilatkozott, hogy megbocsáthatatlan, amit tettem" - mondta Gera. A Fulham játékosa hozzátette, nem bánta meg azóta sem döntését. "Beismerem, a jó teljesítménnyel néha adós voltam, de mindig mindent megtettem a pályán. Lehet, a gyengébb játék velejárója volt annak, hogy nem éreztem azt a bizalmat, amit megkaptam azelőtt a korábbi edzőimtől."

Koeman lehetséges indokairól, hogy miért nem nevezte őt a dániai összecsapásra, Gera így vélekedett: "A portugáliai meccs után közölte, hogy szerinte nem hajtottam eléggé, de ezt visszautasítottam. Mindent megtettem a csapatért azon a meccsen is, kapufáig jutottam, de ott sajnos nem befelé, hanem kifelé pattant a labda". Hozzátette: nem hiszi, hogy azért kellett volna a lelátóra ülnie, mert a taktikai értekezletről elkésett, ugyanis erre rákérdezett, és a kapitány azt mondta, nem emiatt maradt ki a keretből, hanem a teljesítménye miatt.

Gera megerősítette, nem örökre mondta le a válogatottságot. "Az biztos, hogy Koemannál már nem szeretnék játszani, és nem is fogok. Lehet, hogy még akkor is itt lesz, amikor én már rég abbahagyom a futballt - ezt egyébként kívánom neki, mert ez azt jelenti, hogy sikeres a válogatott -, de ha mégis távozna, akkor én nyitva hagynám ezt a dolgot. Az is lehet, hogy jön egy új kapitány, és neki sem kellek majd, azt is el kellene fogadnom. De eljöhet az az idő, amikor ez az egész érzés változni fog bennem és a körülmények is változnak majd."