Vágólapra másolva!
A Sunderland magyar kapusa, Fülöp Márton szerint semmi oka nincs arra Steve Bruce vezetőedzőnek, hogy télen új kapust szerződtessen a három hónapra megsérült Craig Gordon helyére, hiszen ott van ő.

A skót válogatott Craig Gordon a Tottenham elleni mérkőzésen súlyos karsérülést szenvedett, miután ütközött Jermain Defoe-val. Az előzetes hírek szerint három hónapig nem játszhat a 26 éves kapus, akit nem feltétlenül a Sunderland keretéből szeretne pótolni Steve Bruce, felmerült ugyanis, hogy a nyolcadik helyezett csapat télen leigazolja a 39 esztendős, angol válogatott David Jamest.

"Úgy vélem, edzőnk még nem döntött arról, hogy ki lesz a klub első számú kapusa. Egy kapus minél több lehetőséget kap, annál több esélye van arra, hogy bebizonyítsa tudását. Éppen ezért remélem, jó eredményt érünk el a következő körben az Arsenal ellen, s a mérkőzésnek én is a részese leszek" - idézte a skysports.com a Gordonnal egyidős Fülöpöt.

"Egyértelműen úgy vélem, hogy az edzőnknek nem kell új kapus után néznie. A Sunderlandnek van három jó kapusa: ide sorolom Trevor Carsont, Craig Gordon nagyon jó játékos, a skót nemzeti csapat első számú kapusa, de én is válogatottnak mondhatom magam. Mindhárman bizonyítani akarunk a trénernek, s nincs szükség még egy kapus szerződtetésére" - folytatta a 2 méter magas hálóőr, aki tavaly Gordon sorozatos sérüléseinek is köszönhette, hogy 26 Premier League-mérkőzésen védett.

Fülöp bevallotta, unja a kispadon ücsörgést, és ismét stabil csapattag szeretne lenni. "Nem kellemes, hiszen azért vagyok itt, hogy játsszam. Légiósként hiányzik a család, de ha focizol, ez nem fáj annyira. Soha nem voltam az a típus, aki csak ül a kispadon, aztán felveszi a fizetését. Könnyű pénz lenne, de én mindig is szerettem a kemény munkát, hogy bebizonyítsam a családomnak, a barátaimnak és a csapattársaimnak is, hogy jó kapus vagyok. Hosszú távon szerintem ez a hozzáállás vezet eredményre. Idővel megkapod, amit megérdemelsz."

A Sunderland szombaton 16 órakor fogadja az Arsenalt a Premier League 13. fordulójában.