Vágólapra másolva!
Összerázódott a Serie A élmezőnye, miután szombaton a Juventus legyőzte a listavezető Internazionalét, s a Sampdoriát 23 perc alatt elintéző  AC Milan is közelebb került városi riválisához.

A meccs előtt igazi csúcsrangadóként emlegették a harmadik Juventus és az éllovas Internazionale összecsapását, amit aztán mind a színvonal, mind pedig a pályán uralkodó puskaporos hangulat igazolt. Habár mindkét együttes igyekezett megölni a másik játékát, mégis lüktető és élvezetes volt a küzdelem, a Juventus némileg többet kezdeményezett, az Inter inkább ellencsapásokkal próbált lesújtani.

A hazaiak vezető gólja minden volt, csak látványos nem, Chiellini fejeséhez Del Piero is hozzáért, majd pedig Melo combján változtatott irányt a labda, és még Julio César is belepiszkált, mielőtt beszédült a kapuba. A torinóiak cserébe csak asszisztáltak az Inter egyenlítéséhez, a védők nem vettek tudomást Eto'o létezéséről, a kameruni ezt kihasználva precízen fejelt a hosszú sarokba. A Juventus győztes gólját a meccs talán legszebb mozdulata előzte meg, Sissoko lövése után a kapus Marchisio elé ütötte a labdát, ő higgadtan elfektette a becsúszó védőt, majd a pillanat tört része alatt meghozva a legjobb döntést César fölött a hálóba emelt.

A meccs már az első félidőben sem nélkülözte a keménységet, Mourinhót az első Juve-gól után a lelátóra küldték, a játékosok pedig az idő múlásával egyre idegesebbek lettek. Az indulatok a hajrában egy tömeges lökdösödésben sültek ki, ennek végén Melót kiállította a játékvezető.

A második helyen álló Milant esélyt sem adott a forduló előtt még negyedik, ám zsinórban harmadszor veszítő és ezúttal is gyatra formát mutató Sampdoriának. Ronaldinhót a 34. percben sérülés miatt le kellett cserélni, a brazil azonban addigra már kiosztott két gólpasszt, csapata pedig Borriello gyors fejesgóljával, Seedorf felsősarkos bombájával és Pato kipattanó utáni ismétlésével már három góllal vezetett. Mivel a genovaiak a 85. percben lőttek először kapura, semmi sem veszélyeztette a hazaiak győzelmét.

Serie A, 15. forduló:
Juventus - Internazionale 2-1 (1-1)
gól: Melo (20.), Marchisio (58.), illetve Eto,o (26.)
kiállítva: Melo (86.)

AC Milan - Sampdoria 3-0 (3-0)
gól: Borriello (2.), Seedorf (21.), Pato (23.)

Az élcsoport:
1. Internazionale 15 34-13 35 pont
2. AC Milan 15 23-15 31
3. Juventus 15 28-16 30
4. FC Parma 14 18-17 24
5. Sampdoria 15 20-22 24
6. Genoa 14 26-24 23