Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona labdarúgócsapata bejutott a fináléba az Abu-Dzabiban zajló klubvilágbajnokságon, miután az elődöntőben 3-1-re nyert a mexikói Atlante ellen. A Bajnokok Ligája-győztes katalán együttes az argentin Estudiantesszel találkozik majd a szombati döntőben.

Az Atlante elleni találkozón Xavi 500. alkalommal lépett pályára a Barcelona színeiben, ezzel az örökranglista második helyén áll, egyedül Migueli (548) előzi meg a rangsorban.

Egy rekord fűződik Pedro Rodriguez, a Barcelona harmadik góljának szerzőjének nevéhez: a fiatal támadó ebben az évben minden sorozatban, azaz a bajnokságban, a Király Kupában, a Bajnokok Ligájában, az európai és a spanyol Szuperkupában, és most a klubvilágbajnokságon is betalált az ellenfelek hálójába.

Eredmények, elődöntő:
FC Barcelona (spanyol) - Atlante (mexikói) 3-1 (1-1)
Abu-Dzabi, 45 ezer néző
v.: Carlos Simon (brazil)
Barcelona: Valdés - Alves, Puyol, Rafa Márquez (Gerard Piqué, 54.), Abidal - Xavi, Touré (Messi, 53.), Sergio Busquets - Pedro, Ibrahimovic, Iniesta (Bojan, 76.)
Atlante: Vilar - Miguel Martínez, Fernando Navarro, Guillermo Rojas, Luis Velásquez (Pereyra, 63.) - Daniel Arreola, José González, José Guerrero, Christian Bermúdez - Santiago Solari (Carevic, 56.), Rafael Márquez
gól: Busquets (35.), Messi (54.), Pedro (67.), illetve Rojas (4.)

az 5. helyért:
Auckland (új-zélandi) - Mazembe (kongói) 3-2 (1-0)
gól:
Hayne (29., 72.), Van Steeden (94.), illetve Kasongo (60.), Kasusula (67.)
kiállítva: Kidiaba (27., Mazembe)

A további program, december 19., szombat:
a 3. helyért:
Pohang Steelers (dél-koreai) - Atlante (mexikói) 14.00

döntő:
Estudiantes (argentin) - FC Barcelona (spanyol) 17.00