Társoldalunk:

Kirúgták a Buzsákyt lefejelő edzőt

2009.12.17. 9:20

Közös megegyezéssel szerződést bontott a válogatott Buzsáky Ákost lefejelő Jim Magilton vezetőedzővel az angol labdarúgó másodosztályban szereplő Queens Park Rangers. A trénerrel együtt segítője, John Gorman is távozott a klubtól.

Múlt szerdai brit sajtóértesülések szerint az öltözőbeli incidens december 7-én, hétfőn történt a Watforddal szemben 3-1-re elvesztett bajnoki mérkőzés után, amikor is a tréner összeveszett a magyar középpályással.

A QPR - melynek tulajdonosa a Forma-1-főnök Bernie Ecclestone, a Renault-t korábban irányító Flavio Briatore és Lakshmi Mittal indiai acélmágnás - egy hete felfüggesztette állásából Magiltont, és belső vizsgálatot kezdeményezett, melynek eredményeként került sor szerdán este a szakításra.

"A történtekről nagy terjedelemben számoltak be a sajtóban, s bár Jim Magilton egyértelműen tagadja az ellene felhozott vádakat, John Gorman pedig kiáll mellette, abban állapodtunk meg, hogy a klub és Jim Magilton érdekében az a legjobb, ha elválnak útjaink" - áll a klub indoklásában.

A QPR jelenleg a 12. helyen áll a másodosztályban, és október 20., kilenc bajnoki óta nyeretlen. Magilton utódját már meg is találta a klub a Portsmouthtól nemrég menesztett Paul Hart személyében. A két éve tartó Briatore-korszaknak ő már a hatodik vezetőedzője.

KAPCSOLÓDÓ CIKK